<!–

–>

Cotroceniul acuză guvernul de sabotaj

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

“Dânșii să nu-și facă probleme vizavi de bani, să cheltuie ce au de cheltuit și încă rămas la dânșii în buget, să continue contractele pe care le au în derulare, pentru că, dacă va fi vreodată vreo situație de acest tip, să nu aibă bani, Guvernul poate aloca imediat, punctual, o astfel de sumă pentru ca orice contract să se deruleze așa cum a fost angajat. […] Pe ce dânșii azi prezintă la discuțiile cu Ministerul Finanțelor Publice nu sunt argumente să ne modificăm poziția față de ce e a azi pe site la Ministerul de Finanțe”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Administrația Prezidențială i-a răspuns ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, într-un comunicat în care arată că i-a adus la cunoștință „situația gravă în care s-ar putea ajunge dacă vor fi efectuate reducerile masive de buget”, iar în urma unei discuții, premierul Dăncilă l-a mandatat pe consilierul său Darius Vâlcov să discute cu Cotroceniul.

„Aceste discuții au avut loc încă de vineri și au fost urmate de o adresă oficială transmisă de către Administrația Prezidențială reprezentantului Guvernului. O nouă adresă a fost astăzi expediată și Ministerului Finanțelor Publice”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale, în urma declarațiilor ministrului de finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, referitoare la rectificarea bugetară:

„1. La data de 7 august 2018, Administrația Prezidențială are înregistrate în aplicația FOREXEBUG, operată de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), angajamente legale în sumă totală de 45,988 milioane lei.

2. Angajarea sumelor pentru deplasări externe se realizează în momentul semnării contractelor aferente, nu înainte. În lipsa creditelor bugetare necesare pentru efectuarea plăților, Administrația Prezidențială nu va putea achita integral viitoare obligații contractuale, nici pentru deplasări externe, nici pentru alte angajamente.

3. Referitor la cheltuielile de capital, Administrația Prezidențială are contracte în derulare, cu termene de achitare în semestrul al doilea din anul 2018. Contractele vizează lucrări de reparații aflate în execuție sau planificate pentru a fi realizate în semestrul II al anului 2018 în spațiile oficiale ale Complexului „Palat Cotroceni”, sediul Administrației Prezidențiale, pentru buna desfășurare a activităților organizate de instituție în anii 2018 și 2019, respectiv Summitul „Inițiativei celor 3 Mări” (17-18 septembrie 2018) și alte evenimente găzduite în anul 2019 cu ocazia exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

4. În lipsa creditelor bugetare necesare pentru plata contractelor încheiate pentru cheltuieli de capital, Administrația Prezidențială nu va putea achita prestațiile și produsele care reprezintă obligații contractuale.

5. Administrația Prezidențială a adus la cunoștință Ministerului Finanțelor Publice și Guvernului situația gravă în care s-ar putea ajunge dacă vor fi efectuate reducerile masive de buget. În ceea ce privește lipsa comunicării între Administrația Prezidențială și MFP, invocată de ministrul finanțelor, precizăm faptul că în urma discuției telefonice pe care Președintele României a avut-o vineri, 3 august a.c., cu prim-ministrul, doamna Viorica Dăncilă l-a mandatat pe consilierul de stat Darius Vâlcov să poarte discuții cu reprezentanții Administrației Prezidențiale pe tema rectificării bugetare. Aceste discuții au avut loc încă de vineri și au fost urmate de o adresă oficială transmisă de către Administrația Prezidențială reprezentantului Guvernului. O nouă adresă a fost astăzi expediată și Ministerului Finanțelor Publice”.

Administrația Prezidențială a catalogat azi rectificarea bugetară operată de Guvern  drept sabotaj bugetar.  “Consecinţele sunt grave asupra acţiunilor preşedintelui României şi, implicit, a reprezentării statului român. După ce, în repetate rânduri, actuala majoritate parlamentară a încercat să amputeze prerogativele preşedintelui României, acum Guvernul apelează la această formă de sabotaj bugetar”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni, care a subliniat că acest lucru ar afecta activitatea instituţiei şi ar putea duce chiar la imposibilitatea organizării unui summit internaţional important.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-86.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-86-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Cotroceniul acuză guvernul de sabotaj ...