Incendiu în Attica / FOTO: www.facebook.com/severeweatherEU

<!–

–>

Prim-ministrul Alexis Tsipras a declarat că Grecia nu trebuie să mai permită construcțiile ilegale, un lucru comun în ultimii zeci de ani din cauza birocraţiei şi a corupţiei.

“Haosul construirii ilegale, care ameninţă vieţile umane, nu mai poate fi tolerat”, a afirmat Tsipras într-un discurs ţinut în oraşul Lavrio.

El a indicat că demolarea clădirilor ilegale va începe imediat în regiunea Attica.

Construcţiile ilegale sunt comune în Grecia, acolo unde au chiar şi un nume: “afthereta” – clădiri construite “arbitrar”.

Tsipras a declarat că oricine se află în procesul construirii unei clădiri fără autorizaţie va fi obligat să renunţe.

Dezastrul a avut şi consecinţe politice. Şeful Departamentului de protecţie civilă şi-a dat demisia luni, la o zi după ce guvernul a înlocuit şefii poliţiei şi pompierilor.

De asemenea, ministrul Protecţiei Civile, Nikos Toskas, şi-a dat demisia vineri după ce a declarat că au existat mai multe erori în abordarea autorităţilor.

Potrivit celor mai recente date citate de AFP, 91 de oameni au pierit după ce flăcările au cuprins mai multe zone locuite.

36 de persoane rănite sunt internate în spital. Șase sunt în stare critică.

O anchetă judiciară urmează să stabilească exact ce greșeli au făcut autoritățile.

Rudele a două victime care au pierit în mijlocul flăcărilor au dat în judecată oficialii pentru neglijență și îi acuză de expunerea populației la pericol.

rootstireaActualitate/Esential
...