Pacienții care călătoresc în alte țări pentru rezolvarea unor probleme de sănătate se numesc „turiști medicali”. Termenul a pornit din SUA, unde sumele de pe facturile pentru consultații sau intervenții medicale sunt adesea astronomice – sistemul de sănătate american fiind cel mai costisitor din lume. Astfel, americanii au căutat variante peste Ocean, cel puțin la fel de bune din punct de vedere medical, la un preț chiar și de 100 de ori mai mic. Un studiu care datează din 2007, deci cu 11 ani în urmă, declara că numărul cetățenilor din SUA care au trecut granițele pentru a servicii medicale a fost de 1.4 milioane. În 2018 se estimează un număr de 16 milioane de oameni care optează pentru turism medical, iar numărul va crește cu 25% în fiecare an, arată studiul savanților.

Și românii aleg clinici din afară

Contrar faptului că, în România, sistemul de sănătate oferă servicii în mare parte gratuite celor care cotizează la CNAS, românii privilegiați aleg țări precum Turcia, Austria sau Germania pentru tratamente – în special oncologice. Servicii pe care, în lipsa formularului 112 le plătesc.

Sume uriașe

În general, un turist medical plătește pentru tratamentul medical din altă țară între 3.800 și 6.000 de dolari, per vizită (sumă la care nu se adaugă transportul, cazarea și hrana pacientului sau a însoțitorului). La nivel global, se estimează o „factură” totală de aproape 439 miliarde de dolari pe an. Veniturile acestea sunt foarte atrăgătoare pentru multe țări care în acest moment sunt în curs de dezvoltare a unei infrastructuri menite pentru turism medical. Una dintre țările proaspete care vor să se dezvolte în acest sens este Croația, iar cea mai apropiată țară de România care furnizează servicii medicale de înaltă calitate este Turcia.

Afecțiunile pentru care pacienții se adresează turismului medical cel mai des sunt: intervenții stomatologice, chirurgie estetică, afecțiuni cardiace, fertilizare in vitro, programe de slăbit, dermatologie, transplat hepatic sau renal, intervenții neurochirurgicale.

Statele preferate de bolnavi sunt:

1. Costa Rica

2. India

3. Malaezia

4. Mexic

5. Singapore

6. Korea de Sud

7. Taiwan

8. Thailanda

9. Turcia

10. Statele Unite ale Americii

Notă: Ordinea țărilor este în ordine alfabetică.


Tag-uri:
medici, SUA, Turcia, OCean, turism, medical, turism medical


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-942.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-942-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Pacienții care călătoresc în alte țări pentru rezolvarea unor probleme de sănătate se numesc „turiști medicali”. Termenul a pornit din SUA, unde sumele de pe facturile pentru consultații sau intervenții medicale sunt adesea astronomice – sistemul de sănătate american fiind cel mai costisitor din lume. Astfel, americanii au căutat...

Preluat de la EVZ