Președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa, Daniel Țecu, a transmis, duminică, liderilor USR să nu îndrăznească să încerce confiscarea acestei mișcări, după ce a avut semnale că reprezentanții formațiunii îi curtează pe românii din străinătate. „Vreau să transmit un mesaj foarte clar partidelor și organizațiilor care, de obicei, fac acest lucru să și ia labele de pe manifestația românior din diaspora. Ei au foarte multe probleme de care nu sunt preocupați, au doi deputați și un senator, dar nu i-am văzut să ia cuvântul în Parlament să vorbească despre problemele românilor”, a declarat Țecu la un post de televiziune.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, luni, că la nivelul conducerii formațiunii nu s-a luat decizia ca USR să participe la miting, dar este posibil ca unii membri să ia parte din proprie inițiativă. „Singurul lucru pe care l-am declarat este că USR susține dreptul cetățenilor români din diaspora să organizeze acest miting în Capitală. Membrii USR, dacă vor să participe în calitatea lor de cetățeni, ar putea să o facă, evident, așa cum foarte mulți cetățeni români, mă gândesc că, probabil vor participa la acest miting. Nu există o decizie, în momentul de față, ca USR să participe ca partid la acest miting.(…) Faptul că vom fi acolo și vor fi acolo membrii USR, e foarte posibil. Membrii USR, în primul rând, sunt cetățeni și vor exprima liber dreptul la opinie față de acest protest. Nu există o directivă de partid”, a declarat Dan Barna pentru DCNews.

Organizatorul mitingului anti-PSD este Emanuel Sorin Cioacă, fost președinte al PSD Diaspora, originar din Teleorman. Potrivit foștilor săi colegi, acesta nu face decât un exercițiu de imagine, „o mega-acțiune de marketing menită să-i aducă vizibilitate, notorietate”, pentru a demonstra unui finanțator, Olaf Schreglmann, directorul Executiv SPD Bavaria (Partidul Social Democrat din Germania), că a făcut o investiție bună.


Tag-uri:
dan barna, usr, emanuel sorin cioaca, miting anti-psd, daniel tecu, diaspora


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-898.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-898-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa, Daniel Țecu, a transmis, duminică, liderilor USR să nu îndrăznească să încerce confiscarea acestei mișcări, după ce a avut semnale că reprezentanții formațiunii îi curtează pe românii din străinătate. „Vreau să transmit un mesaj foarte clar partidelor și organizațiilor care, de obicei,...

Preluat de la EVZ