Cei doi ambasadori au recomandat încetarea luptelor interne de la vârf, susținând că România are potențialul de a juca un rol foarte important în regiune, în contextul internațional.

„Credem că preşedinţia CE îi va da României o nouă perspectivă. România trebuie să lase de-o parte luptele interne, trebuie să fie constantă în valorile ei şi să profite de ocazie. Vă subestimaţi capacităţile şi ocaziile. Mi-ar plăcea ca România să se întoarcă la România”, a declarat Ramis, în timpul unei întâlniri din cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov.

„Alianţa transatlantică şi Uniunea Europeană nu trebuie considerate ca un bun câștigat, trebuie să luptăm pentru ele, dacă vrem să menţinem ceea ce am obţinut şi să continuăm să dăm formă lumii noastre, altfel, îi vom lăsa pe alţii să îi dea formă”, a spus, la rândul său ambasadorul german, potrivit B1 Tv.

Cord Meier-Klodt făcut referire la provocările cu care se confruntă Europa în prezent şi la care România trebuie să contribuie pentru a găsi cele mai bune soluţii.

„Din perspectiva Europei, unele dintre cei mai importante provocări sunt Rusia, expansiunea intereselor Chinei şi numeroasele crize. Noua politica «America First» a preşedintelui Trump, pentru Europa, trebuie luată în calcul drept o nouă provocare. Acest principiu, de «Me First», îl găsim în toate ţările europene şi este unul nou de care trebuie să ne ocupăm”, a precizat diplomatul german.

“Nu trebuie să ne păcălim. Nu este vorba doar de anumite figuri politice, care pot veni şi pleca sau rămâne, ci despre o mişcare tectonică în societatea noastră, iar figurile politice sunt vizibile tocmai din acest motiv”, a mai spus Meier-Klodt.

„Păstraţi România pe linia progresului”, a îndemnat el. ”România are potenţial de a dobândi un rol crucial în această ecuaţie, ca ţară fundamental europeană, fără polarizări. Mental, ea este amplasată în centrul Europei. Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene oferă o ocazie unică, aţi face bine să nu o rataţi”, a completat el.


Tag-uri:
anunt, romania, ambasadori, uniunea, europeana, diplomat

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-842.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-842-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Cei doi ambasadori au recomandat încetarea luptelor interne de la vârf, susținând că România are potențialul de a juca un rol foarte important în regiune, în contextul internațional. „Credem că preşedinţia CE îi va da României o nouă perspectivă. România trebuie să lase de-o parte luptele interne, trebuie să fie...

Preluat de la EVZ