UPDATE! Un profesor care însoţea pe munte un grup de studenţi a murit, sâmbătă, iar un alt bărbat a fost rănit după ce au căzut câteva zeci de metri într-o prăpastie pe o crestă din Munţii Făgăraş, echipe de salvamontişi, dar şi echipaje ISU şi din cadrul Poliţiei Argeş mergând la locul incidentului, informează news.ro.

Potrivit Salvamont România, salvatorii montani din Argeş au fost solicitaţi să intervină pentru recuperarea une persoane care a căzut câteva zeci de metri în zona de creasta a Masivului Făgăraş, în sectorul din apropierea Vârfului Moldoveanu. A fost solicitată intervenţia unui elicopter, care nu a putut interveni din cauza condiţiilor meteo.

După ce au ajuns la faţa locului, salvatorii montani au anunţat autorităţile că este vorba despre un bărbat mort şi unul rănit.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat că bărbatul care şi-a pierdut viaţa avea aproximativ 40 de ani. Surse locale au declarat că victima era profesor şi însoţea un grup de studenţi la Geografie care se aflau într-o excursie pe munte.

La rândul său, Mădălina Epure din cadrul ISU Argeş a spuscă bărbatul decedat şi cel rănit făceau parte dintr-un grup de aproximativ 40-50 de persoane care coborau de pe Vârful Moldoveanu către Valea Rea. Ea a precizat că bărbatul rănit este conştient.

Acţiunea salvatorilor, care trebuie să recupereze victimele, este foarte dificilă întrucât zona în care au căzut cei doi este una accidentată. De asemenea, souă ambulanţe SMURD, autospeciala de transport victime multiple, dar şi o echipă de criminalişti şi reprezentanţi ai Serviciului de Medicină Legală Argeş au pornit către zona în care s-a produs accidentul, urmând ca autospecialele să se deplaseze atât cât va permite traseul. Salvatori montani din judeţele învecinate Argeşului sunt pregătiţi să intervină în sprijinul salvamontiştilor argeşeni.

Știrea inițială

Incidentul dramatic s-a petrecut, sâmbătă după-amiază, în munții Făgăraș, în zona dintre Vârful Moldoveanu și Iezerul Triunghiular.

Mai multe echipaje au intervenit, sâmbătă după-amiază, pentru găsirea bărbatului.

Autoritățile au solicitat și un elicopter SMURD pentru a aprticipa la operațiunea de găsire a instructorului.

Din păcate, acesta nu poate participa la acțiune, din cauza condițiilor meteo.


Tag-uri:
fagaras, instructor, prapastie, munti, echipe, interventie


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-846.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-846-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
UPDATE! Un profesor care însoţea pe munte un grup de studenţi a murit, sâmbătă, iar un alt bărbat a fost rănit după ce au căzut câteva zeci de metri într-o prăpastie pe o crestă din Munţii Făgăraş, echipe de salvamontişi, dar şi echipaje ISU şi din cadrul Poliţiei Argeş...

Preluat de la EVZ