Armata israeliană a bombardat, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, poziții militare din Fâșia Gaza, după ce un militar israelian a fost împușcat mortal de un militant al mișcării fundamentaliste Hamas, informează site-ul Ynetnews.com și cotidianul Haaretz.

Un militar israelian a fost ucis vineri după-amiază de un lunetist al mișcării islamiste Hamas, într-un incident produs în zona Kissufim, la frontiera Israelului cu teritoriul palestinian Fâșia Gaza.

În replică, aviația militară și tancuri israeliene au bombardat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă cel puțin 25 poziții ale organizației Hamas. Printre obiectivele distruse în bombardamente se numără un comandament militar Hamas din zona Khan Yunis, depozite de armament, poligoane și elemente de infrastructură.

Potrivit unor surse medicale palestiniene, cel puțin patru militanți din cadrul Brigăzii Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a mișcării Hamas, au fost uciși. Alți aproximativ 120 de palestinieni au fost răniți.

Trei rachete au fost lansate spre teritoriul israelian, două fiind interceptate de sistemele antiaeriene. A treia rachetă a căzut pe un câmp. În plus, combatanți Hamas au lansat dispozitive explozive spre militari israelieni, la frontiera cu Fâșia Gaza. Niciun militar nu a fost rănit în aceste atacuri.

După câteva ore de confruntări, mișcarea Hamas a anunțat că a ajuns la un armistițiu cu armata israeliană. “Datorită eforturilor Egiptului și Națiunilor Unite, am ajuns la restabilirea calmului între Israel și facțiunile palestiniene”, a declarat Fawzi Barhoum, purtătorul de cuvânt al Hamas, citat de agenția Reuters.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv