Cunoscutul interpret de muzică ușoară Ilie Micolov a murit, azi după-amiaza, în locuința sa din Oglinzi, județul Neamț. O verișoară a artistului a declarat că acesta suferea de o boală incurabilă.

Cântărețul Ilie Micolov a murit sâmbătă, la vârsta de 68 de ani, în casa lui din localitatea Oglinzi, din județul Neamț, unde a fost îngrijit până în ultima zi de o verișoară.

“Domnul Micolov a murit astăzi (sâmbătă – n.r.). Eu sunt o rudă care a avut grijă de el până în ultima clipă, o verișoară. Informația care a apărut astăzi, mai devreme, este complet eronată, deoarece dumnealui a murit în casa din localitatea Oglinzi. A avut cancer osos în metastază. El nu a murit la spital, așa cum s-a spu”, a afirmat femeia.

Aceasta a adăugat că artistul a avut metastază și diverse complicații, fiind internat în urmă cu o lună din cauza unei fracturi.

“A avut multe complicații. El a fost internat în trecut la spital, cu fractură de femur. La spitalul din Piatra Neamț i s-a făcut și computer tomograf, dar a fost externat pe 2 iulie. Ieri (vineri – n.r.) i-am serbat ziua de nume, că a fost Sfântul Ilie, și-a cântat și el «La mulți ani!»… Asta e! Vă spun sincer, sunt terminată psihic. Eu răspund și la telefoanele lui, și la telefonul meu… Marți va avea loc înmormântarea, la Suceava, în locul natal, la părinții lui”, a adăugat verișoara artistului.

Cunoscutul interpret de muzică ușoară Ilie Micolov s-a născut la Suceava și a învățat să cânte la chitară la vârsta de 12 ani. După finalizarea studiilor, a fost economist la Direcția Sanitară a județului Suceava și, o perioadă, consilier pe teme muzicale la radio. A apărut în spectacolele teatrului “Constantin Tănase” și a avut numeroase turnee, alături de formația “Romanticii'”.

În 1983, când avea 34 de ani, a compus melodia “Dragoste la prima vedere”, care a cucerit definitiv publicul prin simplitatea si sensibilitatea versurilor scrise chiar de el.

Astfel, datorită popularității câștigate, i s-a propus imprimarea unui disc de autor, pe care l-a realizat împreună cu Mircea Drăgan, albumul fiind reeditat de aproximativ 20 de ori, până a ajuns să se vândă în peste 600.000 de exemplare.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv