Mi-a atras atenția un comentariu, cred că cel mai acid. Klaus Iohannis este înfrânt și inutil, proclamă o ziaristă pro-DNA, poreclită de colegii de breaslă “Coloneleasa”, desigur pentru abilitățile ei în materie de presă.

Concluzia este apocaliptică: “După mine, un președinte adevărat mai bine demisiona decât să semneze un decret care pune procurorii la mâna ministrului Justiției și decât să promulge o lege care lovește în plin indepedența sistemului judiciar și contravine principiilor europene.

Un exemplu clasic de aroganță jurnalistică, din care lipsește total orice ancorare în realitatea politică a unei țări ce se vrea democratice. Știu că vorbele aruncate pe un site nu valorează mare lucru, dar eu zic că în semn de protest față de promulgarea acestei legi, “Coloneleasa”&Co să demisioneze. Și să plece la mănăstire. Sună la fel de stupid, nu-i așa?

Trecând peste partea ilogică a demersului de contestare a legii, n-am înțeles niciodată de ce este bine să existe o secție pentru cercetarea magistraților la DNA și nu este bine să treacă la Parchetul General, orice om cu mințile întregi poate accepta că o lege nu este perfectă și că are lucruri ce pot fi îndreptate. Dar pentru acest lucru nu se pot folosi decât mijloacele prevăzute de Constituției. Ceea ce președintele Klaus Iohannis a făcut cu vârf și îndesat. A contestat la Curtea Constituțională, a sesizat Comisia de la Veneția, a făcut declarații publice, numai că aripa de rit bolșevic din presă nu a fost mulțumită. Vroia mai mult, chiar dacă Iohannis trecuse discret linia roșie în două rânduri, prima dată îndemnând oamenii la proteste, a doua oara “citind” 32 de zile decizia CCR privind revocarea lui Kovesi.

Ce înseamnă mai mult? Cred că l-ar fi văzut/dorit pe Klaus Iohannis un președinte al României care încălca Constituția refuzând să promulge aceste legi. Cu alte cuvinte, după ce a jurat să respecte Constituția, Klaus Iohannis urma să o încalce. Iar peste un an, venea din nou în fața alegătorilor și le cerea să fie votat ca președinte. După care jura din nou pe Biblie că va veghea la respectarea Constituției. Eventual să facă și cu ochiul spre camere, după modelul consacrat.

Klaus Iohannis refuză să devină președintele-mafiot, așa cum îi cere aripa radicală, pentru că nu are în ADN său politic partea de miticism. Doza de șmecherie și ocolire a legilor, atât de dorită de caporalii de presă, obișnuiți să o adore pe Laura Codruța Kovesi, una din cele mai mincinoase persoane publice.

Din acest punct de vedere atitudinea lui Klaus Iohannis îmi aduce aminte de cea a lui Carol I, care se confrunta cu o clasă politică agresivă și haotică. La un moment dat, acesta a vrut să abdice și să de-a naibii o țară în care oamenii politici te vindeau de la o zi la alta, dar a renunțat. Și bine a făcut, pentru a construit unul din puținele momente istorice de referință.


Tag-uri:
Iohannis, DNA, legea, 304, 2004, 304/2004, Cotroceni


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-776.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-776-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Mi-a atras atenția un comentariu, cred că cel mai acid. Klaus Iohannis este înfrânt și inutil, proclamă o ziaristă pro-DNA, poreclită de colegii de breaslă 'Coloneleasa', desigur pentru abilitățile ei în materie de presă. Concluzia este apocaliptică: 'După mine, un președinte adevărat mai bine demisiona decât să semneze un decret...

Preluat de la EVZ