De la puciul eșuat din 2016, Erdogan a lansat o vastă operațiune de înăbușire și reprimare a opozanților săi din toate domeniile de activitate: politică, presă, armată, justiție, învățământ, cultură etc.

Ultima victimă a acestei reprimări în masă este Eren Erdem, fost deputat al principalului partid de opoziție, CHP, un politician cunoscut pentru preocuparea sa de a dzvălui crimele ISIS.

Erdem, care a fost arestat pe 29 iunie sub acuzația de a fi „ajutat o organizație teroristă”, este cercetat și pentru acuzația de a fi „insultat statul turc”, scrie Gatestone Institute. El este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de la 9 la 22 de ani pentru că „a ajuntat cu bună știință o oganizație teroristă armată ca ne-membru”, „a dezvăluit identitatea unui martor anonim” și „a violat confindențialitatea investigației”.

Autor a nouă cărți, Erdem a fost ziarist înainte de a fi ales ca parlamentar CHP de Istanbul în 2015. În timpul mandatului său, el a fost cel mai curajos în dezvăluirea activităților ISIS pe teritoriul Turciei, cerând partidului de guvernământ al lui Erdogan, AKP, să pună capăt acestor activități și să îi aducă pe vinovați în fața justiției.

Gatestone scrie că în cadrul interpelărilor sale, Erdem a prezentat cu meticulozitate dovezi din dosare, rechizitorii și anchete efectuate de organe ale statului, ca și informații din presă.

De exemplu, pe 10 decembrie 2015, Erdem a susținut în Parlament un discurs despre activitățile ISIS în Turcia. Orintre acestea, transferul ingredientelor gazului sarin prin Turcia spre Siria „cu care mii de copii au fost uciși în Orientul Mijlociu”.

(Se dovedește încă o dată că ISIS și alte grupări rebele din Siria dețineau gaz sarin, în timp ce Occidentul a acuzat de fiecare dată pentru aceste crime regimul Assad.)

Citând date dintr-o anchetă și un rechizitoriu ale parchetului din Adana, Erdem a spus:

„Unele persoane din Turcia au contactat membri ai organizației teroriste ISIS și au transferat materii prime pentru gazul sarin, care este o armă chimică, în Siria. Procurorul a demarat o anchetă. Suspecții care au efectuat transferul au fost arestați și închiși. Din ordinul procurorului, telefoanele tuturor suspecților au fost înregistrate, detaliile înregistrărilor aflându-se în rechizitoriu… Însă, după o săptămână, dosarul a fost închis, suspecții au fost eliberați și li s-a permis să treacă frontiera Turciei în Siria.”

Erdem a devenit rapid ținta unei intense campanii de denigrare, mai ales după ce a vorbit și presei internaționale. În decembrie 2015, el a declarat pentru RT: „Materiale pentru arme chimice au fost aduse în Turcia și combinate în tabere ISIS din Siria, care la vremea respectivă era cunoscută ca Al-Qaida irakiană”.

Înfierându-l pentru interviul dat la RT, Erdogan a sus că Erdem „s-a afundat în abisurile trădării” și a cerut CHP să-l demită: „Rușine acestui partid, dar și mie și națiunii mele, să-i permitem să rămână în partid”. Atunci a fost demarată o anchetă împotriva lui Erdem, acuzat de trădare.

Erdem a declarat că după interviul său din RT a primit mii de amenințări cu moartea pe rețelele sociale și pe e-mail.


Tag-uri:
erdogan, isis, turcia, siria, erdem, terorist, gulen


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-812.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-812-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
De la puciul eșuat din 2016, Erdogan a lansat o vastă operațiune de înăbușire și reprimare a opozanților săi din toate domeniile de activitate: politică, presă, armată, justiție, învățământ, cultură etc. Ultima victimă a acestei reprimări în masă este Eren Erdem, fost deputat al principalului partid de opoziție, CHP, un...

Preluat de la EVZ