Moțiunile de cenzură eșuate, parlamentarii PNL care au demisionat și plângerea penală pe care Ludovic Orban i-a făcut-o premierului Viorica Dăncilă au dat apă la moară contestatarilor liderului PNL. În partid a apărut scenariul unui Congres de debarcare a lui Ludovic Orban, principalii artizani ai acestei idei fiind președintele PNL București, Cristian Bușoi, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache și liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu. În luptele intestine din fostul PNL, foștii PDL-iști pot înclina balanța în favoarea lui Orban sau împotriva acestuia.

Pactul secret

Astfel că greii pedeliști au fost convocați, ieri, la sediul central PNL, de către fostul copreședinte al partidului, Vasile Blaga, pentru a stabili calea de urmat. Discuția dintre Blaga și camarazii săi vine după ce acesta a vorbit înainte cu Ludovic Orban.

Surse din PNL au spus EVZ că Orban le-a propus pedeliștilor un „pact de neagresiune”: să nu intre în jocurile de culise din fostul PNL și le garantează cel puțin câte un loc eligibil de europarlamentar pentru Vasile Blaga, Marian-Jean Marinescu și Daniel Buda.

Să nu ia PSD președinția!

Cu câteva ore înainte de a ajunge la sediul partidului, Vasile Blaga a spus ieri, pentru EVZ, că nu se are în vedere nicio discuție despre Orban în fruntea partidului, nici pro-susținere, nici anti-susținere. Viitoarele bătălii electorale: alegerile europarlamentare, dar, în special, alegerile prezidențiale, pentru ca „să nu ia PSD Președinția, că dacă ia PSD Președinția e grav” i-a strâns la discuții „ca-ntre colegi, ca-ntre prieteni” pe vechea gardă portocalie, a mai spus Blaga pentru EVZ.

Blaga, dorit la cârmă

Primul care a ajuns ieri la șediul PNL a fost ex-președintele PD-L Vasile Blaga, după care și-a făcut prezența și actualul lider al liberalilor, Ludovic Orban. Majoritatea nu au vrut să stea de vorbă cu jurnaliștii. Ceva mai vocal a fost senatorul liberal Alexandru Pereş, care s-a repezit să spună că în PNL, între foştii democrat-liberali şi foştii liberali există probleme de comunicare. Mai mult, senatorul nu a ezitat să spună că Vasile Blaga ar putea fi coordonator de campanie electorală.

Crin Antonescu schimbă tabăra?

Fostul președinte PNL Crin Antonescu a intrat și el în hora negocierilor din interiorul partidului. Surse liberale au spus EVZ că Antonescu a avut discuții cu Blaga și Orban despre situația tensionată din formațiunea liberală. Un scenariu luat în calcul în partid este ca Antonescu să candideze la alegerile europarlamentare pentru a da o forță mai mare listei partidului, au spus EVZ surse liberale. Ludovic Orban încearcă să-l atragă de partea sa pe Antonescu, un susținător al taberei Bușoi-PetracheDumitrescu, au mai spus sursele citate.


Tag-uri:
blaga, orban, pnl, antonescu, pnl blaga, pln orban


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-722.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-722-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Moțiunile de cenzură eșuate, parlamentarii PNL care au demisionat și plângerea penală pe care Ludovic Orban i-a făcut-o premierului Viorica Dăncilă au dat apă la moară contestatarilor liderului PNL. În partid a apărut scenariul unui Congres de debarcare a lui Ludovic Orban, principalii artizani ai acestei idei fiind președintele...

Preluat de la EVZ