O nouă criză provocată în acestă perioadă este în legătură cu legumele din Ungaria contaminate cu listeria. Autoritatea ungară responsabilă pentru siguranța alimentelor a început să retragă aceste produse din ţările unde au fost comercializate, notează leparisien.

În Franța s-a publicat lista de produse în cauză:

Compania Lidl a anunțat deja retragerea legumelor: Freshona (Guadelupa, Martinica, Guyana și Noua Caledonie).

Carrefour: orez cu găluște de carne de vită și chili prăjit cu pui și ciuperci congelate şi vândute sub marca proprie.

Auchan: salate de orez Nisa, salate Camargue și Landes salate marca Assiette Antoine.

Leader Price a cerut, de asemenea, retragerea amestecului mexican.

La D’Aucy; a retras amestecul congelat şi prăjit Caraibe și mexican.

Reamintim că până în prezwnt în Europa au murit nouă persoane din cauza bacteriei listeria iar 38 s-au îmbolnăvit după ce au mâncat produse contaminate. Cazurile s-au înregistrat în Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia şi Marea Britanie.

Cum se manifestă Listeria

Debutează cu simptome ce par a indica o gripă, însă odată instalată boala, listerioaza, pacienţilor le este afectat sistemul nervos: au stări de confuzie şi convulsii, iar persoanele cele mai vulnerabile, copii, gravide, bătrâni ori persoane cu sistem imunitar scăzut îşi pot pierde viaţa.

AVERTISMENT

Pentru a reduce riscul infecţiei, spun specialiştii, este obligatorie gătirea legumelor pe al căror ambalaj NU scrie GATA DE CONSUM.


Tag-uri:
produse, contaminate, Ungaria, legume congelate, mexicane, salate, Nisa, Franţa, listerie


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-746.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-746-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
O nouă criză provocată în acestă perioadă este în legătură cu legumele din Ungaria contaminate cu listeria. Autoritatea ungară responsabilă pentru siguranța alimentelor a început să retragă aceste produse din ţările unde au fost comercializate, notează leparisien. În Franța s-a publicat lista de produse în cauză: Compania Lidl a...

Preluat de la EVZ