UPDATE: „România este o sursa de energie. Tema energiei este foarte importanta pe agenda noastră. Rolul României este sa creeze un coridor de transport pentru alimentare a Europei”, a declarat Karin Kneissl, la București.

La rândul său, ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, a declarat că „am discutat despre sursele de energie, despre gazoductuk Brua. Doamna ministru este specialist în domeniul energiei”.

După convorbirile de la Ministerul de Externe, Larin Kneissl va avea o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, apoi va discuta și cu premierul Viorica Dăncilă.


Șeful comisiei SRI din Parlament, Claudiu Manda, a declarat, marți, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune că întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis a fost „cerută de la nivel european pentru normalizarea relațiilor”. Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă se întâlnesc la Palatul Cotroceni miercuri, de la ora 10.30, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, o va primi miercuri, 18 iulie a.c., ora 11.30, la Palatul Cotroceni, pe doamna Karin Kneissl, Ministrul Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Austriei”, se arată într-un răspuns trimis de Administrația Prezidențială Evenimentului Zilei.

Miercuri, la ora 15.00, premierul Viorica Dăncilă are o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe din Austria, dna. Karin Kneissi, anunță Guvernul.

Vizita diplomatului din Austria are loc pe fondul nemulțumirilor companiei OMV Petrom față de Legea offshore, adoptată în 9 iulie de Camera Deputaților.

Zăcămintele din Marea Neagră se joacă la masa diplomatică. Ministrul Federal de Externe al Austriei vine intempestiv la București

La compania OMV Petrom, OMV deține 51 la sută din acțiuni prin OMV AKTIENGESELLSCHAFT (companie austriacă), iar statul român deține 20 la sută din acțiuni.


Tag-uri:
Karin Kneissl, Viorica Dancila, Klaus Iohannis, Claudiu Manda, legea gazelor, OMV Petrom


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-698.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-698-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
UPDATE: „România este o sursa de energie. Tema energiei este foarte importanta pe agenda noastră. Rolul României este sa creeze un coridor de transport pentru alimentare a Europei”, a declarat Karin Kneissl, la București. La rândul său, ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, a declarat că „am discutat despre...

Preluat de la EVZ