Cei doi piloți care s-au catapultat în urma accidentului aviatic produs în județul Bacău au fost transportați la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din București. Unul dintre dintre militari, comandorul Marcel Breșug, va fi operat, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Cei doi piloți care s-au catapultat în urma accidentului aviatic de luni, din județul Bacău, au fost transportați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) din București.

Comandorul Marcel Breșug a fost transferat cu un elicopter SMURD. Pacientul, în vârstă de 41 ani, este conștient, cooperant, echilibrat hemodinamic și respirator.

“În urma consulturilor de specialitate și a investigațiilor clinice și paraclinice efectuate, diagnosticul acestuia este: politraumatism prin catapultare, fractură diafiză femurală stângă, fractură naviculară stângă deschisă, contuzie forte umăr stâng, fără interesare nervoasă, contuzie gambă dreaptă. Pacientul va fi internat, pentru stabilizarea funcțiilor vitale, în Secția ATI, urmând ca, în cursul acestei seri, să se intervină chirurgical, în blocul operator al Secției Clinice Ortopedie și traumatologie, pentru toaletarea plăgilor și procedura de osteosinteză centro-medulară diafiză femurală stângă. Post-operator, pacientul va fi transferat în secția ATI, pentru supraveghere medicală, profilaxia durerilor și a ulcerului de stres, corticoterapie, antibioterapie și stabilizarea parametrilor biologici. În cursul zilei de marți, 17 iulie, este programată reexaminarea imagistică și consult boli infecțioase, neurologie, psihiatrie și boli interne”, precizează Ministerul Apărării Naționale, într-un comunicat de presă remis luni seară MEDIAFAX.

Căpitan-comandorul Iulian Pena a fost transferat cu o aeronavă de tip C-27J Spartan până în Baza 90 Transport Aerian și, ulterior, către SUUMC, cu un elicopter IAR 330 Puma, aeronave ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru evacuare medicală.

“Militarul prezintă politraumatism prin catapultare, traumatism vertebral lombar minor, fără semne neurologice, contuzie abdominală minoră și contuzie genunchi drept. Pacientul este internat la Secția Chirurgie generală II, urmând ca și acesta să fie supus procedurii chirurgicale de toaletare a plăgilor. De asemenea, va beneficia de supraveghere medicală, profilaxia durerilor, corticoterapie, antibioterapie și stabilizarea parametrilor biologici. În funcție de evoluția stării de sănătate, echipa medicală multidisciplinară va decide repetarea unor investigații clinice și paraclinice, eventual timpii de mobilizare și începerea programului de recuperare”, mai arată MApN.

Zborurile cu aeronavele de tip IAR 99 Șoim au fost sistate până la finalizarea anchetei cu privire la prăbușirea aparatului de același tip, luni, în zona localitatea Nicolae Bălcescu din județul Bacău, potrivit MApN. În cauză, a fost sesizat Parchetul Militar.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/unul-din-pilotii-care-s-au-catapultat-dupa-accidentul-aviatic-produs-in-judetul-bacau-va-fi-operat-50186.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/unul-din-pilotii-care-s-au-catapultat-dupa-accidentul-aviatic-produs-in-judetul-bacau-va-fi-operat-50186-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv