Fostul director al SIE, Claudiu Săftoiu, a scris pe FaceBook un text în care face o analiză a acestei mutări interesante. „Un pedelist fruntaș, care odată ura liberalismul, se apucă să susțină un liberal în frunte, care odată ura pedelismul.

În acest timp, voci din noul PNL (“foștii liberali”), cer judecarea/capul lui Ludovic însuși, din motive de management politic dezolant – da, acela, bine asezonat cu sondaje fake pozitive si cu ritualice îmbătări cu apa rece ale marilor reușite liberale, dintr-o opoziție vraiște”, a scris Săftoiu. El a adăugat că, de fapt, miza o reprezintă listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. „Oare faptul că, după 4 ani de la fuziunea PNL-PDL – de la alipirea într-un ÎNTREG presupus omogen -, la alcătuirea listelor pentru europarlamentare, se judecă tot pe principiul parității, adica al obligației de a împăca și “capra și varza” din partid?”, a spus Claudiu Săftoiu. Acesta a fost și consilier prezidențial, dar și jurnalist, deci un observator atent al permutărilor politice. „Să admitem acum faptul că PDL a sesizat momentul de slăbiciune al PNL, în 2013 – după zvârlirea liberalilor din USL, de către sinistrul cuplu Ponta-Ghiță – și s-a agățat de PNL, după despărțirea din gelozie a PDL, de cuplul infam Băsescu-Udrea?

Astazi, aceste partide, puternic si irevocabil antagonizate, mult dinainte de fuziune, se află – fuzionate din noiembrie 2014 -, la masa împărțelii”, a afirmat Săftoiu. Fostul șef al SIE a explicat că electoratul liberal autentic nu mai vrea sa voteze cu PNL pentru că, la fiecare noi alegeri, „li se cere de către noul PNL să își violeze din nou principiile, acceptând să voteze un partid fuzionat cu forcepsul, pentru interesul exclusiv al fruntașilor din ambele partide.”

„Nu coaliția monstruoasă PSD-ALDE ține electoratul departe de opoziție și de PNL, ci meschinăriile din interior, în care politicieni cu valori diferite își păcălesc fostele electorate”, a conchis Claudiu Săftoiu.


Tag-uri:
ludovic orban, vasile blaga, claudiu saftoiu, pnl, pdl, alegeri europarlamentare, sie, consilier prezidential


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-619.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-619-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Fostul director al SIE, Claudiu Săftoiu, a scris pe FaceBook un text în care face o analiză a acestei mutări interesante. „Un pedelist fruntaș, care odată ura liberalismul, se apucă să susțină un liberal în frunte, care odată ura pedelismul. În acest timp, voci din noul PNL ('foștii liberali'), cer...

Preluat de la EVZ