Laura Codruţa Kovesi, fost procuror şef al DNA şi fost procuror general al României, este de miercuri procuror la Parchetul General. Chiar dacă nu mai este conducător de parchet, Kovesi a cerut să beneficieze în continuare de protecţie din partea SPP, potrivit Antena 3.

În baza legii, Kovesi nu ar avea dreptul legal să beneficieze de protecţie SPP, pentru că de paza magistraţilor ar fi responsabil Ministerul Afacerilor Interne, condus de Carmen Dan.

„Protecţia magistraţilor, a poliţiştilor şi jandarmilor, precum şi a membrilor de familie ai acestora, în cazurile în care viaţa, integritatea corporală sau avutul acestor persoane sunt supuse unor ameninţări, se asigură de Ministerul Afacerilor Interne, potrivit legii”, precizează articolul 3, alin. (5) al Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Mai mult, Kovesi deține un apartament de două camere, în București, achiziționat cu credit bancar, în anul 2007. Însă fosta șefă DNA locuiește de ani buni într-un apartament uriaș de protocol, într-un imobil în care se află mai multe unități locative ale RA-APPS. Apartamentul este subiect al unui transfer secret. Acesta a fost transferat de Guvernul României Direcției Naționale Anticorupție.

Ministerul de Interne a avizat negativ cererea Laurei Codruța Kovesi pentru a obține protecția SPP. Cererea trebuie să obțină avizul membrilor CSAT, pentru că numai așa se poate da o derogare de la lege, deoarece Kovesi nu mai este procuror-șef al DNA, scrie Antena3.


Tag-uri:
kovesi, protectie, spp, mai, cerere, dna


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-548.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-548-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Laura Codruţa Kovesi, fost procuror şef al DNA şi fost procuror general al României, este de miercuri procuror la Parchetul General. Chiar dacă nu mai este conducător de parchet, Kovesi a cerut să beneficieze în continuare de protecţie din partea SPP, potrivit Antena 3. În baza legii, Kovesi nu ar...

Preluat de la EVZ