Călin Popescu Tăriceanu a precizat că decizia pe care Augustin lazăr a aluat-o în legătură cu Laura Codruța Kovesi de a o numi într-o funcție la Parchetul general, că este un gest de aroganță.

Augustin Lazăr a atras atenția asupra pericolului pe care atacurile sistematice le instrumentează unele persoane publice împotriva Ministerului Public și care sunt de natură să afecteze principiul separației în stat.

Procurorul General mai specifică într-un comunicat al Parchetului că delegarea procurorilor se realizează de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în temeiul articolului 57 alineatul 7 din Legea nr. 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, respectiv ”În interesul serviciului, procurorii pot fi delegaţi, cu acordul scris al acestora, inclusiv în funcţii de conducere, de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la parchetele din cadrul Ministerului Public pe o perioadă de cel mult 6 luni”.

Lazăr mai subliniază în comunicat , potrivit Constituției, rolul Ministerului Public de a reprezenta în activitatea judiciară ”interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a apreciat, joi seară, la Antena 3 că decizia luată de Augustin Lazăr, după demiterea Laurei Codruța Kovesi, este un gest de aroganță.

“Mie mi se pare că, în legătură cu Augustin Lazăr, decizia pe care a luat-o de a o numi pe Kovesi într-o funcţie la Parchetul General, este un gest de aroganţă, de sfidare. Adică ea e revocată pentru nişte motive foarte serioase, printre care o decizie CCR, plus alte motive prezentate în cererea de revocare a ministrului Tudorel Toader şi tu o numeşti în altă funcţie. Procurorul Lazăr de multă vreme are apentenţă pentru politică. Are discursuri politice, ne atrage atenţia ce trebuie să facem. Asta ca să vedem că nu-şi cunoaşte bine statutul şi atribuţiile pe care le are. Gesturile acestea mi se par anormale şi nu am văzut în alte ţări astfel de gesturi prin care să interfereze în latura politică. Nu înţelege ce înseamnă statul de drept într-o ţară democratică, probabil că îl vede ca în comunism. Dacă îi aduce pe ăştia din perioada comunistă la ce să ne aşteptăm?”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.


Tag-uri:
lazar, parchet, tariceanu, atac, ministrul, public, kovesi


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-530.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-530-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Călin Popescu Tăriceanu a precizat că decizia pe care Augustin lazăr a aluat-o în legătură cu Laura Codruța Kovesi de a o numi într-o funcție la Parchetul general, că este un gest de aroganță. Augustin Lazăr a atras atenția asupra pericolului pe care atacurile sistematice le instrumentează unele persoane publice...

Preluat de la EVZ