Evenimentul a fost confirmat de SPP printr-un comunicat de presă. Motivul sinuciderii prin împușcare cu arma din dotare nu a fost făcut public încă, fiind o anchetă penală în desfășurare. O posibilă explicație a gestului sinucigaș am descoperit-o azi, pe o rețea de socializare.

Un text interesant și emoționant totodată a fost postat pe pagina sa de facebook de un fost ofițer superior al SPP, Adrian Tănăsescu. Acesta trece în revistă situațiile limită cu care se confruntă subofițerii SPP, așa cum le-a remarcat atunci când era în activitate. Practic, Adrian Tănăsescu face niște dezvăluiri despre oamenii serviciului, nu despre generali, nu despre alți superiori, ci despre mulțimea de subofițeri bine pregătiți, care-și fac cu prisosință datoria în condițiile unui stres permanent, informații la care rar ajunge vreun reporter.

A salvat oameni, apoi a căzut și a intrat în comă

Adrian Tănăsescu:

”Am citit de curând în presă despre decesul unui cadru activ al serviciului. M-am întristat! 29 ani! Doamne, vârsta fiului meu!

Mintea a început să alerge prin anii petrecuți în serviciu. Frânturi de imagini derulându-se cu repeziciune. Am zărit un poligon și un coleg care, deși avea mâna stângă în ghips datorită unui accident, executa o ședință de tragere ce impunea tragere din diferite poziții, din deplasare, adăpostiri și schimbare de încărcător. Manevra arma cu o singură mână. Schimba încărcătorul cu o singură mână. Rapid. Foarte rapid. Deși ar fi putut, apelând la starea sa, să se eschiveze și să nu tragă până la recuperarea mâinii rupte, totuși alesese să se antreneze.

Brusc, alte scene au apărut. O misiune, un accident, câțiva colegi încercând să iasă din mașină. Un bărbat în jur de 40 ani scotea oamenii din mașini, apoi aduna echipamentul într-un singur loc pentru a-l putea supraveghea până la sosirea unui sprijin de la unitate. În final, datorită loviturii la cap din timpul accidentului, cade la pământ. Intră în comă. Luni de așteptare, apoi decesul. Amintiri…multe amintiri.

Apoi, văd un instructor sportiv. Un individ devotat până la Dumnezeu și înapoi meseriei sale. Instructor de autoapărare. Muncea zi lumină, se antrena până la epuizare, petrecea fiecare clipă a zilei de muncă lângă cursanți. Făcea asta de mulți ani fără a-i fi fost alterată motivația muncii.

Doamne, ce de amintiri… Mai văd un tip înalt, cu un ușor accent ardelenesc. Este printre instructorii de tragere. Un om dintr-o bucată. Un individ pe care l-am văzut și în poligoanele de tragere instruind cu profesionalism oamenii, dar și în altă conjunctură salvând un om de la înec.


Tag-uri:
spp, subofiteri spp, angajat spp, sinucidere, impuscat, ofiter spp, dezvaluiri, dezvaluiri spp


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1745.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1745-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Evenimentul a fost confirmat de SPP printr-un comunicat de presă. Motivul sinuciderii prin împușcare cu arma din dotare nu a fost făcut public încă, fiind o anchetă penală în desfășurare. O posibilă explicație a gestului sinucigaș am descoperit-o azi, pe o rețea de socializare. Un text interesant și emoționant totodată...

Preluat de la EVZ