Într-o postare distribuită pe pagina personală de pe rețeaua de socializarea Facebook, miercuri seară, vicepreședintele PSD subliniază cele mai mari probleme percepute ale mișcării.

„Agresiunea asupra deputatului Nicolae Bacalbaşa pune încă un semnal de alarmă în dreptul grupării #rezist. Practic, avem în faţa noastră o grupare de persoane fără nicio raportare la reguli, care, culmea, reclamă zgomotos tocmai supremaţia legii. Pentru aceşti # rezistenţi există doar adevărul lor şi atât, Cine are curajul să-l conteste e înjurat, huiduit, lovit şi îndemnat să moară. #Nazism pur sânge”, spune Țuțuianu.

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu susţinea, într-o altă postare pe Facebook, că Opoziţia „isterizează” lumea cu privire la modificările Codului de procedură penală, iar pe piaţă sunt vehiculate multe informaţii false, conform AGERPRES.

„Putem admite că nu toate soluţiile adoptate sunt în afara oricăror critici. Dar, două lucruri sunt esenţiale: Codul de procedură penală trebuia modificat pentru ca peste 100 de texte să fie puse în acord cu deciziile Curţii Constituţionale; decizii pronunţate în ultimii ani; era obligatorie, începând cu 1 aprilie 2018, transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European şi a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale”, spune Ţuţuianu.

În caz de netranspunere, adaugă parlamentarul social-democrat, România risca sancţiuni de 100.000 euro pentru fiecare zi de întârziere.

Ţuţuianu afirmă că dezbaterile la Codul de procedură penală au demarat încă de anul trecut, „fiind total falsă afirmaţia potrivit căreia nu a existat dezbatere”. Parlamentarul mai menţionează că Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, asociaţiile magistraţilor au participat la dezbaterile în proiectul de lege, fiind preluate majoritatea propunerilor.

„Cu titlu de exemplu, Guvernul Cioloş, în anul 2016, a adoptat Ordonanţa de urgenţă nr. 18/2016 prin care a modificat, fără niciun fel de dezbatere, 151 de articole din Codul de procedură penală. De asemenea, în iunie 2009, Codul penal şi Codul de procedură penală au fost adoptate de Guvernul Boc prin procedura angajării răspunderii. Aşa-zisa societate civilă, dar şi partidele politice care astăzi contestă modificările făcute, la acele momente, nu au avut nimic de contesta”‘, precizează vicepreşedintele Senatului, Adrian Ţuţuianu.


Tag-uri:
psd, tutuianu, cod penal, coduri penale, cod procedura penala, protest, rezist, #rezist


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1569.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1569-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Într-o postare distribuită pe pagina personală de pe rețeaua de socializarea Facebook, miercuri seară, vicepreședintele PSD subliniază cele mai mari probleme percepute ale mișcării. „Agresiunea asupra deputatului Nicolae Bacalbaşa pune încă un semnal de alarmă în dreptul grupării #rezist. Practic, avem în faţa noastră o grupare de persoane fără nicio...

Preluat de la EVZ