Când ea s-a transformat din medic în aparținătorul mamei sale într-un spital important din Capitală, Dr. Trandafir a fost tratată de colegi la fel cum sunt tratați, în general, toți aparținătorii: umilitor, jignitor, indiferent.

De partea cealaltă a baricadei

Și-a dus mama într-o grabă disperată la spital, după ce femeia octogenară a suferit un atac vascular cerebral. „Azi nu am fost medic, am fost aparținător. Mama a făcut un accident vascular cerebral duminică. Are 89 de ani. Este internată la un spital universitar din București. Am mers s-o văd pe secţie după ora de vizită… Deh! Și eu muncesc undeva. Am cerut informații din fișa de observație, dar asistenta m-a refuzat politicos: nu are voie.

OK, înțeleg, respect regulile. Am căutat în continuare, am găsit medicul de gardă. Dr. G. vorbea la mobil. Am vorbit politicos, ca o fiică.

Am deranjat-o, a ridicat tonul, pur și simplu m-a dat afară. Nu era ocupată cu vreun pacient sau vreo internare. Parcă nu mai era om, ci un robot medical agresiv, care nu mai dă relații după ora 18.

M-au lăsat nervii și am început să plâng. Toți avem sau am avut părinți. Nu aveam nevoie de empatie, ci de informații. Nu le-am obținut. Am început să simt și să înțeleg de ce devin pacienții și aparținătorii agresivi, chiar violenți”.

Povestea a fost publicată de doctoriță pe un grup destinat medicilor, în speranța că alți colegi vor înțelege și punctul de vedere al unui aparținător. Iar reacțiile au venit prompt.

Mulți colegi din lumea medicală ai angajatei INML București au aplaudat gestul de a face publică situația și de a încerca să îi convingă pe cei lipsiți de empatie că e loc de mai bine. De partea cealaltă a baricadei, alți medici i-au explicat colegei de la Medicină Legală că, uneori, oboseala unor gărzi lungi își pun amprenta asupra lor.

Reacțiile colegilor:

Mircea Lămurean, medic de familie

„Aici a fost vorba despre nesimțire. Nimic altceva. Aparținătorului chiar ești obligat să îi furnizezi informații. Cu atât mai mult unui coleg.”

Tag-uri:
medicul, doctor, incident spital, apartinator medic, spital


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1201.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1201-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Când ea s-a transformat din medic în aparținătorul mamei sale într-un spital important din Capitală, Dr. Trandafir a fost tratată de colegi la fel cum sunt tratați, în general, toți aparținătorii: umilitor, jignitor, indiferent. De partea cealaltă a baricadei Și-a dus mama într-o grabă disperată la spital, după ce femeia octogenară...

Preluat de la EVZ