Anunțul a fost făcut pe site-ul Ministerului Public. Conform textului, Daniel Horodniceanu a fost delegat în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, până pe data de 19 noiembrie 2018.

Delegarea a fost făcută în condiţiile în care procurorul Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiției pentru funcția de procuror-șef al DIICOT, urmează a fi intervievat la CSM pe 5 iunie. Pe 6 iunie Consiliul va trimite avizul către Ministerul Justiției.

„Pentru a fi eficient în îndeplinirea atribuțiilor sale, procurorul șef al DIICOT este necesar să fie și un bun psiholog, a se cunoaște în primul rând pe sine, a-și cunoaște limitele , calitățșiloe și defectele, a fi stăpân pe sine, a fi un fin diplomat și bun comunicator pentru a putea organiza/reorganiza și distribui personalul în scopul îndeplinirii obiectivelor, eficiență și performanță. (…) În ceea ce privește DIICOT, obiectivele pe termen mediu și cele pe termen lung ale acestei instituții trebuie să se armonizeze cu ceea ce Mecanismul de Cooperare și Verificare definește a fi un act de justiție performant și cu respectarea unor înalte standarde de etică și profesionalism”, se arată în proiectul său de management, publicat pe site-ul CSM.

De asemenea, Felix Bănilă își propune să creeze, în cadrul DIICOT, propria structură de poliție judiciară. „Propuneri de modificare a cadrului legislativ și instituțional de înființare în cadrul DIICOT a propriei structuri de poliție judiciară, obiectiv care presupune realizarea următoarelor tipuri de activități: identificarea resurselor necesare pentru crearea propriei structuri de poliție judiciară; analizarea indicatorilor care să ofere gradul de structurare pe competențe profesionale a ofișerilor de poliție judiciară ce vor compune acest compartiment în strânsă legătură cu competența materială a DIICOT și numărul de cauze specific pe fiecare secție, serviciu și birou specializat în parte; elaborarea de metodologii de lucru după care viitorii ofițeri de poliție judiciară ce vor funcționa în cadrul DIICOT își vor desfășura activitatea”, prevede documentul.

Felix Bănilă a fost propus, de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, noul procuror-șef al DIICOT. Acesta a concurat, pentru ocuparea acestei funcții, cu actualul șef al structurii de parchet, Daniel Horodniceanu. Ulterior avizului CSM, propunerea va fi înaintată președintelui Klaus Iohannis.

Tag-uri:
Horodniceanu, sef diicot, mandat prelungit, augustin lazar, anunt


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1265.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1265-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Anunțul a fost făcut pe site-ul Ministerului Public. Conform textului, Daniel Horodniceanu a fost delegat în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, până pe data de 19 noiembrie 2018. Delegarea a fost făcută în condiţiile în care procurorul Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiției pentru funcția de procuror-șef...

Preluat de la EVZ