E dus în arest și nu uită să anunțe, înainte ca poarta grea, din fier să fie încuiată, că nu vrea să mai iasă.

Are 43 de ani și, dacă ai răbdare să străbați articolele din Codul de Procedură Penală, știi că nu va ieși înainte de a împlini 74 de ani. Dacă nu va fi declarat nebun.

În urmă cu o zi jumătate era considerat un om normal, împlinit sentimental și financiar. Cincisprezece lovituri de cuțit au schimbat complet imaginea de om de afaceri, căsătorit cu o femeie frumoasă, tatăl a doi copii perfecți, preocupat de natură, de sănătatea celor din jur.

Tripla crimă de la Brașov, cazul bărbatului care și-a executat soția și cei doi copii înspăimântă prin lipsa oricărei explicații. Motivația pare o filă ruptă dintr-un manual de psihiatrie sau o invenție a unei minți diabolice pentru a scăpa de răspundere, dar criminalul refuză apărarea, nu îi pasă ce se va întâmpla cu el. Ambele variante, nebunia sau crima făcută cu luciditate, cu premeditare, adună argumente pro și contra, amănuntele tulburătoare se adună unul după altul și atunci și imaginația celui care le descrie se lasă antrenată de poveste.

Lăcrămioara și orhideea albă. Prima lovitură

Prima parte a poveștii ne aduce pe drumul dintre Grota de lângă mănăstirea Șinca Veche și Brașov. Personajul nostru e Florin Mircea Buliga, are 43 de ani. Numele vă e cunoscut? E subiectul a zeci de relatări din ultima săptămână, dar mai sunt încă multe amănunte de spus. Le veți găsi mai jos.

Trage mașina pe dreapta. Nu are aer, nu se mai poate concentra. I s-a întâmplat același lucru exact cu o lună în urmă. Venea de la București. Atunci în mașină era și Monica, soția lui. Ea a deschis geamurile, i-a dat o gură de apă. L-a ajutat să-și revină.

Acum e singur. Ba nu, nu chiar. În torpedou e un camarad vechi, un cuțit de vânătoare, o bijuterie, cu lama de vreo 15 centimetri, cu mânerul din corn de căprior. Rămăsese acolo de când era vânător, dar acum nu mai are nici armă nici pasiunea.

L-a luat și l-a înfipt în piept. A dat destul de tare. Lama a intrat aproximativ 6 centimetri, dar nu a atins niciun organ. Zace vreo oră, plin de sânge. Apoi se trezește și pleacă din nou spre casă.

A fost prima lovitură de cuțit din acea seară-noapte. Urmează alte 14 care aveau să îngrozească o țară întreagă.

Luni, 26 martie, după ora 21.00, intră în apartamentul său din Cartierul Noua.

Înainte s-a oprit în piață. O țigancă, Lăcrămioara, pe care o mai ajuta cu bani îi dă în dar o orhidee. Ultimii care aveau să atingă floarea aveau să fie criminaliștii.

Religiile fast-food

Dacă v-a interesat cazul de la Brașov știți deja că acest Buliga a invocat tot felul de teorii pentru a își justifica oribilele crime. Pornește descrierea de la Templul Dorințelor din Șinca Veche, un amestec de ortodoxism cu mituri dacice, carnea șaormei din capul și sufletul lui. Apoi, la audiere a vorbit de ”teoria îngerilor”, o poveste căzută din clasorul teoriilor moderne că dumnezeu e oriunde, doar în biserici nu. E lipia în care se strânge amestecul. A spus apoi despre ”expansiunea conștiinței”, o pagină ruptă dintr-o carte de yoga. Și, ca șaorma să fie ”cu de toate”, mai apar biorezonanța, meditațiile și masajul uniform, firimituri din pesmeții cu care se hrănesc zeci, poate sute de vindecători, clarvăzători, dezvoltatori de personalități și alți falși profeți. În loc de pătrunjel, salată de ceapă și sosuri, puneți ceva Anticrist, numerologie, din care învățase doar să caute coincidențe care să dea 666 și două traume, moartea mamei când Florin avea 14 ani și o tentativă de sinucidere în 2012.

Buliga nu pare să aibă vreo credință, doar fărâme din tot felul de teorii la modă și un psihic labil.

O certitudine e, totuși, e fost alcoolic și fumător ocazional de ”iarbă”.

În lupta cu alcoolul, suceveanul stabilit în 2009 la Brașov a avut-o alături pe Monica, soția lui, cu un an mai mică, de loc din Piatra Neamț. Aici, la Neamț, biata femeie a fost îngropată vineri, alături de copiii săi, Ioana, 18 ani, și Ștefan, 13 ani.

M-am pierdut cu atâtea amănunte și l-am uitat pe Florin la ușa casei, cu o orhidee în mână.

Tag-uri:
crima brasov, tripla crima brasov, brasov, crima de la brasov, tata crima brasov, religie, fast food, religii


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/brasov-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/brasov-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
E dus în arest și nu uită să anunțe, înainte ca poarta grea, din fier să fie încuiată, că nu vrea să mai iasă. Are 43 de ani și, dacă ai răbdare să străbați articolele din Codul de Procedură Penală, știi că nu va ieși înainte de a împlini 74...

Preluat de la EVZ