Ben Wallace, ministru de stat pentru Securitate, adjunct al ministrului de Interne, a declarat că percheziționarea avioanelor este o operațiune de rutină, în contextul în care Moscova a cerut explicații în legătură cu percheziționarea unui avion de pasageri aparținând companie ruse de stat Aeroflot.

Ambasada Rusiei la Londra a acuzat autoritățile britanice că au percheziționat vineri un avion rus de pasageri la aeroportul Heathrow din Londra. Aeronava efectua un zbor regulat pe ruta Moscova-Londra.

“Este rutină ca Forțele de Frontieră să percheziționeze avioane pentru a proteja Marea Britanie de crima organizată și de cei care încearcă să introducă substanțe dăunătoare cum ar fi droguri ori arme de foc în țară”, a declarat Wallace, citat de cotidianul The Independent.

“Odată ce aceste controale au fost efectuate, avionul a fost lăsat să-și continue călătoria sa”, a adăugat oficialul.

Oficiali diplomatici ruși au transmis că autoritățile britanice au încercat inițial să cerceteze aeronava fără să permită echipajului să fie de față, însă în cele din urmă au permis prezența căpitanului.

Acțiunile părții britanice în legătură cu avionul rusesc Aeroflot blocat temporar pe aeroportul Heathrow din Londra sunt contrare practicii internaționale privind percheziționare avioanelor, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene de stat Aeroflot, citat de agenția Tass.

 Ministerul Transporturilor de la Moscova a cerut sâmbătă explicații Marii Britanii în legătură cu avionul de pasageri al companiei aeriene ruse Aeroflot și a avertizat că ar putea lua măsuri similare la adresa firmelor aeriene britanice.

“În acest moment, nu avem altă explicație decât aceea că incidentul de la Heathrow este într-un fel sau altul legat de politica ostilă pe care guvernul britanic a adoptat-o în privința Rusiei”, a comunicat Ambasada Rusiei, făcând referire la valul de expulzări de diplomați ruși și occidentali în urma atacului neurotoxic de la Salisbury, atribuit Moscovei. Rusia însă neagă acuzațiile că ar fi implicată în cazul fostului spion rus Serghei Skripal.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/raspunsul-marii-britanii-dupa-ce-un-avion-rus-de-pasageri-a-fost-perchezitionat-pe-aeroportul-heathrow-din-londra-47765.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/raspunsul-marii-britanii-dupa-ce-un-avion-rus-de-pasageri-a-fost-perchezitionat-pe-aeroportul-heathrow-din-londra-47765-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv