Forțele saudite au anunțat sâmbătă că au interceptat o rachetă, lansată de insurgenții huthi din Yemen, care viza orașul Najran din sudul Arabiei Saudite, a anunțat presa locală, informează site-ul postului France 24.

Agenția de știri Saba, controlată de insurgenții huthi, a relatat că în urma atacului a fost înregistrate victime în rândul forțelor saudite. Precizând că racheta a vizat o bază a forțelor militare saudite din orașul Najran.

Pe de altă parte, televiziunea saudită de stat Al-Ekhbariya nu a menționat că incidentul s-ar fi soldat cu victime sau pagube materiale.

În urmă cu două zile, o altă rachetă a fost interceptată în zona orașului Jazan, iar weekendul trecut, forțele saudite au interceptat șapte rachete lansate în direcția unor orașe din Arabia Saudită, inclusiv Riad, însă o persoană a decedat în urma atacului.

Săptămâna aceasta, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat categoric numeroasele atacuri cu rachete lansate de insurgenții huthi din Yemen.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facțiuni ale insurgenților huthi, și forțele loiale Administrației conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi, susținute de o coaliție de state arabe coordonată de Arabia Saudită.

Coaliția coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenților huthi, care sunt susținuți de Iran. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morți, inclusiv 10.000 de civili.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/racheta-lansata-de-insurgentii-huthi-interceptata-deasupra-unui-oras-din-sudul-arabiei-saudite-47767.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/racheta-lansata-de-insurgentii-huthi-interceptata-deasupra-unui-oras-din-sudul-arabiei-saudite-47767-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv