Marea Britanie a anunţat sâmbătă că poliţia de frontieră a percheziţionat bordul unui avion rus staţionat pe un aeroport din Londra, o operaţiune care a provocat indignarea Rusiei în plină criză diplomatică între cele două ţări, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

„Este o acţiune de rutină pentru Forţa de Frontieră să efectueze percheziţii la bordul unor avioane pentru a proteja Marea Britanie de crima organizată şi de cei care încearcă să introducă în ţară substanţe toxice cum ar fi drogurile şi arme”, a declarat secretarul de stat pentru Securitate, Ben Wallace.

„Odată ce aceste verificări au fost efectuate, avionul a fost autorizat să-şi continue călătoria”, a adăugat el într-un comunicat.

Ambasada rusă la Londra a denunţat vineri într-un comunicat o percheziţie efectuată de autorităţile aeroportuare britanice la bordul unei aeronave a companiei aeriene ruse Aeroflot, care efectuează cursa Moscova- Londra, pe aeroportul Heathrow, apreciind că aceasta reprezintă o „încălcare a reglementărilor în vigoare”.

Ambasada rusă a descris incidentul drept „o nouă provocare flagrantă a autorităţilor britanice”, declarând că aceasta face parte din ‘politica ostilă’ a Londrei faţă de Rusia.

Această percheziţie avut loc într-un context foarte tensionat între Moscova şi ţările occidentale după otrăvirea cu un agent neurotoxic de concepţie militară sovietică a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei lui Iulia în Anglia, la începutul lunii martie.

Atacul este atribuit de către Regatul Unit, susţinut de aliaţii săi, Rusiei, care neagă orice implicare.

Tag-uri:
Rusia, Marea Britanie, aeroport, heathrow, perchezitii, serghei skripal, scandal rusia


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1806.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1806-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Marea Britanie a anunţat sâmbătă că poliţia de frontieră a percheziţionat bordul unui avion rus staţionat pe un aeroport din Londra, o operaţiune care a provocat indignarea Rusiei în plină criză diplomatică între cele două ţări, relatează AFP, potrivit agerpres.ro. „Este o acţiune de rutină pentru Forţa de Frontieră să...

Preluat de la EVZ