Statul condus de Kim Jong-un ar pregăti un nou test militar, având în vedere presupusa detectare a activității la un tunel subteran din Coreea de Nord, relatează Daily Star. Avertismentul a fost făcut de ministrul de Externe al Japoniei, Taro Kono.

„(Coreea de Nord – n.r.) face tot ce îi stă în putință pentru a se pregăti de următorul test nuclear: în acest moment, statul extrage pământ dintr-un tunel subteran unde s-a ținut testul precedent”, a afirmat șeful diplomației nipone, după ce, în prealabil, susținuse că Phenianul „nu își arată intențiile față de restul lumii, în ceea ce privește denuclearizarea”.

În urmă cu doar câteva zile, în urma întâlnirii sino-coreene, Beijingul afirma că statul condus de Kim Jong-un se obligă să își elimine arsenalul nuclear în scurt timp.

În timp ce lumea așteaptă faimoasa întâlnire dintre Kim Jong-un și Donald Trump, programată pentru luna mai, Phenianul a recunoscut vizita la Beijing, prima de acest fel de când fiul lui Kim Jong-il a preluat puterea în 2011. Conversația discretă din China a venit la doar două zile după ce Kim Jong-un a promis un summit istoric cu Coreea de Sud, primul după mai bine de un deceniu.

Tag-uri:
Kim jong, kim jong-un, coreea de nord, summit coreea, intalnire coreea, test, test nuclear, razboi nuclear


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1798.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1798-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Statul condus de Kim Jong-un ar pregăti un nou test militar, având în vedere presupusa detectare a activității la un tunel subteran din Coreea de Nord, relatează Daily Star. Avertismentul a fost făcut de ministrul de Externe al Japoniei, Taro Kono. „(Coreea de Nord - n.r.) face tot ce îi...

Preluat de la EVZ