Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, a declarat, vineri, că Washingtonul a obținut sprijinul Consiliului de Securitate al ONU pentru un nou pachet de sancțiuni împotriva Coreei de Nord, informează site-ul agenției Associated Press.

Astfel, 27 de nave, 21 de companii și un om de afaceri vor intra sub incidența noului pachet de sancțiuni susținut în unanimitate de către Consiliul de Securitate al ONU, a anunțat Haley.

Ambasadorul SUA la ONU a precizat că noul pachet de sancțiuni, adoptat la cererea Statelor Unite, este cel mai mare aprobat până acum de ONU împotriva regimului de la Phenian.

Noile măsuri punitive vizează entitățile care au ajutat Coreea de Nord să ocolească sancțiunile impuse de către comunitatea internațională în urma repetatelor teste balistice și nucleare efectuate de regimul de la Phenian.

Haley a adăugat că noile sancțiuni scot în evidență unitatea comunității internaționale privind menținerea ”presiunii maxime” asupra Phenianului.

Noile sancțiuni impuse de ONU vin în contextul detensionării crizei din Peninsula Coreea și în contextul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, urmează să se întâlnească cu Donald Trump și Moon Jae-in.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/consiliul-de-securitate-al-onu-aproba-noi-sanctiuni-impotriva-coreei-de-nord-anunta-sua-47759.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/consiliul-de-securitate-al-onu-aproba-noi-sanctiuni-impotriva-coreei-de-nord-anunta-sua-47759-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv