Avioanele israeliene de tip F-35 au intrat în spațiul aerian iranian în ultima lună, conform unui reportaj de săptămâna aceasta al ziarului kuweitian al-Jarida. Acțiunea are loc pe fondul tensiunilor regionale din ce în ce mai mari, în special după recentele atacuri ale armatei israeliene în Siria, inclusiv împotriva bazelor iraniene din această țară.
Reportajul precizează că cele două avioane de vânătoare, care sunt printre cele mai moderne din lume, au zburat la mare altitudine deasupra unor obiective din Golful Persic despre care se crede că au legături cu programul nuclear iranian.

Același articol susține că cele două aeronave nu au fost detectate de radar, nici chiar de sistemul radar rusesc instalat în Siria. Sursa a refuzat să confirme dacă operațiunea a fost întreprinsă în coordonare cu armata americană, care a desfășurat recent exerciții comune cu IDF (Armata de Apărare a Israelului).

Dorind să-și păstreze anonimatul, sursa a adăugat că cele șapte aeronave militare de tip F-35 aflate în dotarea Aviației Militare Israeliene au efectuat o serie de misiuni în Siria și la granița dintre Liban și Siria. Tot aceeași sursă a subliniat că avioanele de vânătoare F-35 pot zbura din Israel în Iran dus-întors de două ori, fără realimentare.

Israelul a recunoscut că a lansat aproximativ 100 de atacuri aeriene în Siria în ultimii cinci ani, contra teroriștilor Hezbollah, convoaielor de arme și infrastructurii militare. De asemenea, specialiștii consideră că Israelul se află în spatele a zeci de alte atacuri.
Pe 21 martie, IDF a aprobat desecretizarea faptului că Israelul s-a aflat în spatele distrugerii unui reactor nuclear aflat în construcție în nordul Siriei, în anul 2007.

În luna februarie, avioane de vânătoare israeliene de tip F-16 au intrat în spațiul aerian al Siriei, atacând 12 obiective iraniene din această țară, ca răspuns la trimiterea unei drone iraniene ce a fost doborâtă în spațiul aerian al Israelului. Doi piloți israelieni au fost răniți după ce au decis să se catapulteze din avionul lor înainte ca acesta să se prăbușească. Ancheta care a urmat a stabilit că este vorba de o eroare umană.

Tag-uri:
F-35, Israel, Iran


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1790.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1790-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Avioanele israeliene de tip F-35 au intrat în spațiul aerian iranian în ultima lună, conform unui reportaj de săptămâna aceasta al ziarului kuweitian al-Jarida. Acțiunea are loc pe fondul tensiunilor regionale din ce în ce mai mari, în special după recentele atacuri ale armatei israeliene în Siria, inclusiv împotriva...

Preluat de la EVZ