Ambasadorul Rusiei în Statele Unite a declarat pentru emisiunea “Today” că nu își poate aminti o perioadă de relații mai proaste între Washington și Moscova, după ce ambele țări au expulzat zeci de diplomați după otrăvirea unui fost spion rus.

Într-un interviu acordat exclusiv NBC, difuzat ieri, Anatoly Antonov a reiterat negările Rusiei că ar fi intervenit în alegerile prezidențiale americane din 2016, spunând că este “imposibil de imaginat” că “Kremlinul era responsabil”. Acuzaţia procurorului special Robert Mueller, potrivit căruia 13 cetăţeni ruși sunt suspectați de interferență în alegeri, nu au fost “dovedite”.

“Mi se pare că atmosfera din Washington este otrăvită – este o atmosferă toxică”, a spus el. “Depinde de noi să decidem dacă ne aflăm ori nu într-un Războiul Rece, dar … nu-mi amintesc ca relaţiile bilaterale să fi fost aşa de rele ca acum”.

El a adăugat că “există o mare neîncredere între Statele Unite și Rusia” în prezent. “Astăzi, Rusia este responsabilă pentru tot, chiar și pentru vreme rea”, a spus el. “Este timpul să nu mai dăm vina unii pe alţii. Este timpul să începem o conversație reală despre probleme reale”, reiterând că Moscova nu este implicată în niciun fel în atacul chimic care i-a vizat pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia în orăşelul britanic Salisbury.

Statele Unite, în tandem cu U.K., Franța și Germania, au emis anterior o declarație comună care învinovățește Rusia pentru atac. Douăzeci și șase de țări au expulzat mai mult de 150 de diplomați ruși ca răspuns la otrăvire celor doi, iar Washingtonul a expulzat peste 60 de persoane.

Rusia a răspuns, joi, anunțând că a expulzat 58 de angajați ai ambasadei SUA la Moscova şi de la consulatul SUA din Ekaterinburg. Antonov a explicat de ce Rusia a răspuns la fel “Dacă cineva te va lovi peste obraz, care va fi reacția din partea ta?”. “Te vei răzbuna, este de la sine înțeles”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că afirmațiile britanice despre guvernul său că se află în spatele otrăvirii lui Skripal sunt “prostii”. Antonov a reiterat acest lucru, spunând că nu există “nici o dovadă” că Rusia este responsabilă, sugerând chiar o conspirație, observând că atacul s-a produs “foarte aproape de laboratorul chimic militar al Regatului Unit”.

El a întrebat: “Avem motive să ucidem (făcând referire la ex-spionul Skripal) în ajunul alegerilor prezidențiale din Rusia? Care-i este motivul?” Skripal “a stat cinci ani în închisoare rusească, deci a fost suficient timp pentru noi să știm tot ce știa”, a spus ambasadorul. “De ce ar trebui să ne răzbunăm?” , a mai spus ambasadorul.

Tag-uri:
ambasadorul, rusiei, SUA, Putin, Anatoly Antonov, Rusia


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1784.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1784-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ambasadorul Rusiei în Statele Unite a declarat pentru emisiunea 'Today' că nu își poate aminti o perioadă de relații mai proaste între Washington și Moscova, după ce ambele țări au expulzat zeci de diplomați după otrăvirea unui fost spion rus. Într-un interviu acordat exclusiv NBC, difuzat ieri, Anatoly Antonov a...

Preluat de la EVZ