Potrivit datelor furnizate de Transelectrica, din noaptea de miercuri spre joi, centrala nucleară de la Cernavodă funcționează doar cu un singur reactor, după ce Unitatea 2 a suferit o avarie și a fost deconectată de la SEN la ora 3.

„SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost reconectata la Sistemul Energetic National. Unitatea 2 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National in dimineata zilei de 29 martie 2018 ca urmare a declanșarii sistemului de protectie al intrerupatorului generatorului turbinei (asadar aferent sistemului electric de proces), din partea clasica, nu cea nucleara a centralei.

Reamintim ca nu exista o legatura cauzala intre reducerea de putere a Unitatii 2 din data de 25 martie 2018 si deconectarea automata a reactorului din data de 29 martie 2018. Deconectarea automata a reactorului de la SEN este prevazuta si realizata prin sisteme de protectie prevazute in proiect in anumite situatii, asadar reprezinta un comportament conservativ, procedurat fara impact asupra securitatii nucleare.

Deconectarea automata a reactorului de la SEN si lucrarile de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populatiei si mediului inconjurator, fiind realizate cu respectarea normelor de securitate nucleara si procedurilor aplicabile. Cosmin Ghita Director General”, se arată într-un comunicat.

Tag-uri:
cernavoda, centrala, reactor, avarie, probleme


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1682.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1682-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Potrivit datelor furnizate de Transelectrica, din noaptea de miercuri spre joi, centrala nucleară de la Cernavodă funcționează doar cu un singur reactor, după ce Unitatea 2 a suferit o avarie și a fost deconectată de la SEN la ora 3. „SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca Unitatea 2 a CNE...

Preluat de la EVZ