Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a avertizat, joi, că din cauza deteriorării relațiilor ruso-americane ar putea izbucni un nou Război Rece și a adăugat că ar trebui instituite mecanisme care să prevină escaladarea tensiunilor, informează site-ul agenției The Associated Press.

Declarațiile secretarului general al ONU au fost făcute în contextul în care administrația Vladimir Putin a anunțat va lua măsuri simetrice de retorsiune împotriva tuturor țărilor care au expulzat diplomați ruși, în contextul crizei generate de atacul neurotoxic din Marea Britanie.

”În timpul Războiului Rece existau mecanisme de comunicare și control pentru evitarea escaladării tensiunilor și pentru a evita scăparea de sub control a acestora. Aceste mecanisme au fost eliminate”, a declarat Guterres.

”Cred că este timpul pentru mai multe măsuri de precauție care să garanteze comunicarea efectivă și care să consolideze capacitatea de a preveni escaladarea tensiunilor. Cred că astfel de mecanisme trebuie instituite din nou”, a adăugat secretarul genral al ONU.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/secretarul-general-al-onu-avertizeaza-ca-exista-riscul-izbucnirii-unui-nou-razboi-rece-47741.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/secretarul-general-al-onu-avertizeaza-ca-exista-riscul-izbucnirii-unui-nou-razboi-rece-47741-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv