Rusia a testat cu succes noua rachetă balistică intercontinentală RS-28 Sarmat, care poate transporta 12 focoase nucleare pe o distanță de 10.000 de kilometri, a anunțat vineri Ministerul Apărării de la Moscova, relatează site-ul agenției Sputnik.

“Acest nou test efectuat la cosmodromul Plesețk a confirmat caracteristicile rachetei în timpul fazelor de prelansare și de zbor inițial“, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Iuri Borisov, a declarat recent că industria națională de apărare este pregătită să producă un număr mare de rachete balistice intercontinentale Sarmat, pentru a înlocui rachetele învechite Satan. El a menționat că noua generație de rachete poate să lovească portavioane, distrugătoare și crucișătoare.

Racheta RS-28 Sarmat are greutatea de 100 de tone și poate transporta 12 focoase nucleare pe o distanță de 10.000 de kilometri, având capacitatea de a atinge teritoriul continental al Statelor Unite și de a distruge suprafețe de mărimea Franței.

Serghei Karakaiev, comandantul Forțelor Strategice Ruse, a anunțat că Rusia va efectua în 2018 de două ori mai multe teste cu rachete balistice decât în 2017.

La 1 martie, în discursul despre Starea Națiunii din Duma de Stat, președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia deține arme hipersonice care asigură o invulnerabilitate la sistemele de apărare antirachetă și o rază de acțiune mai mare decât în cazul altor rachete balistice.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/rusia-a-testat-cu-succes-noua-racheta-balistica-intercontinentala-rs-28-sarmat-are-capacitatea-de-a-atinge-teritoriul-continental-al-sua-si-de-a-distruge-suprafete-de-marimea-frantei-47738.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/rusia-a-testat-cu-succes-noua-racheta-balistica-intercontinentala-rs-28-sarmat-are-capacitatea-de-a-atinge-teritoriul-continental-al-sua-si-de-a-distruge-suprafete-de-marimea-frantei-47738-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv