În discursul său despre starea naţiunii, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la 1 martie că Rusia a început să testeze racheta Sarmat care are practic ‘o rază de acţiune fără limită‘ şi poate străpunge orice scut antirachetă lang=”ro-RO”>.

Testul cu această rachetă intercontinentală grea a avut loc pe cosmodromul Pleseţk din nordul Rusiei, armata declarând că experimentul a confirmat caracteristicile sale în stadiul de prelansare şi în prima etapă a zborului.

Ministerul Apărării rus a lansat şi o înregistrare video cu acest test al rachetei Sarmat pe contul său pe social media.

Prima lansare a acestei rachete a avut loc la sfârşitul lunii decembrie anul trecut.

Racheta Sarmat urmează să înlocuiască în viitorul apropiat ICBM R-36M2 ‘Voevoda’ (SS-18 Satan, conform codificării NATO), care se apropie de sfârşitul duratei sale de exploatare.

Această rachetă nu poate fi detectată de niciun sistem de apărare existent, susţine Moscova.

Conform specialiştilor, cu o rază de acţiune de 11.000 de km, Sarmat poate transporta până la 10 ogive nucleare capabile să şteargă de pe faţa pământului o metropolă întreagă.

În data de 11 martie Rusia a anunţat că a testat cu succes o altă racheta hipersonică Kinjal, „arma ideală”, aşa cum a numit-o Vladimir Putin.

Ministerul rus al Apărării a lansat o înregistrare video care a suprins lansarea și desprinderea rachetei de pe avionul de luptă.

Potrivit instituţiei, ţinta a fost atinsă.

Racheta Kinjal a fost denumită după un tip de pumnal.

Se pare că racheta a depăşit viteza sunetului de zece ori şi a parcurs 2.000 de kilometri.

Ministerul Apărării a anunţat că a fost lansată de pe un MiG-31, care a decolat de pe un câmp din sud-vestul Rusiei.

Lansarea a decurs conform planului, racheta hipersonică şi-a atins ţinta” declarau atunci oficialii ruși.

Tag-uri:
racheta, Putin, Satan, Kinjal, arma ideala


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1712.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1712-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În discursul său despre starea naţiunii, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la 1 martie că Rusia a început să testeze racheta Sarmat care are practic 'o rază de acţiune fără limită' şi poate străpunge orice scut antirachetă lang='ro-RO'>. Testul cu această rachetă intercontinentală grea a avut loc pe cosmodromul...

Preluat de la EVZ