Los Angeles va fi primul oraș din lume în care multe dintre străzi vor fi vopsite în alb, ca parte a unui efort de a menține temperaturile la un nivel plăcut pentru locuitori și de a încetini încălzirea globală, scrie descopera.ro.

Materialul alb etanș, creat de compania GuardTop, va fi pulverizat pe străzile Los Angelesului dintr-un camion. Apoi, o echipă de lucrători ai municipalității îl vor distribui pe întreaga suprafață a șoselelor, acționând astfel ca un sigiliu, relatează Yahoo News.

Asfaltul închis la culoare sau negru absoarbe 80 – 95% din razele soarelui, încălzind străzile până la 65,5 grade Celsius.

Pe de altă parte, străzile luminoase reflectă mai mult razele soarelui și sunt cu 8 grade Celsius mai răcoroase decât cele cu asfalt obișnuit.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/primul-oras-din-lume-in-care-strazile-vor-fi-albe-pentru-a-mentine-temperaturile-la-un-nivel-placut-pentru-locuitori-47740.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/primul-oras-din-lume-in-care-strazile-vor-fi-albe-pentru-a-mentine-temperaturile-la-un-nivel-placut-pentru-locuitori-47740-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv