Atena și Skopje nu au reușit încă să găsească o soluție la disputa privind numele fostului stat iugoslav, pe care Grecia îl consideră o amenințare teritorială la adresa sa, însă discuțiile continuă, a informat vineri mediatorul internațional Matthew Nimetz, relatează site-ul agenției Reuters.

Matthew Nimetz a ținut un discurs la Viena, în urma dicuțiilor avute cu miniștii de Externe din Macedonia și Grecia.

“O serie de întrevederi vor avea loc în viitor, ce pot spune este că încă sunt probleme care trebuie rezolvate, dar în opinia mea există o mare îmbunătățire în varii probleme”, a declarat Nimetz.

“Lucrăm într-un mod constructiv, am avut întâlniri constructive și ne-am permis să fim optimiști în viitor”, a adăugat acesta.

Skopje și Atena au fost de acord anul acesta să intensifice negocierile pentru a încheia disputa care blochează aderarea Macedoniei la Uniunea Europeană și NATO. Grecia, care deține drept de veto în ceea ce privește admiterea în ambele organizații, consideră că denumirea fostului stat iugoslav reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă același nume.

Luna trecută, Macedonia a propus folosirea unui calificativ geografic pentru a diferenția denumirea celor două teritorii.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/grecia-si-macedonia-nu-si-au-rezolvat-disputa-discutiile-continua-47752.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/grecia-si-macedonia-nu-si-au-rezolvat-disputa-discutiile-continua-47752-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv