Ministerul rus de Externe a convocat azi mai mulți ambasadori și reprezentanți din mai multe state, inclusiv din România, care au decis expulzarea diplomaților ruși, în urma atacului neurotoxic care l-a vizat pe fostul agent secret rus Serghei Skripal, relatează agențiile de știri Sputnik și Reuters.

Primii care au ajuns la Moscova au fost diplomații din Franța, Germania, Italia, Polonia, Olanda, Croația, Belgia, Ucraina, Suedia, Australia și Republica Cehă.

Ministerul rus de Externe a mai convocat diplomați din Albania, Letonia, Lituania, Macedonia, Croația, Suedia, Danemarca și Grecia.

“Reprezentanții vor primi note de protest și vor fi informați cu privire la contramăsurile pe care le va lua Rusia”, a anunțat Ministerul de Externe printr-un comunicat.

Administrația Vladimir Putin a decis vineri că va expulza aproximativ 150 de diplomați din zeci de țări, inclusiv unul din România, ca reacție la măsuri similare luate de mai multe state membre UE, SUA și Australia.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat luni că a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non grata, fiind obligat obligat să părăsească teritoriul României.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/diplomati-din-mai-multe-state-inclusiv-din-romania-au-fost-convocati-la-ministerul-rus-de-externe-47750.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/diplomati-din-mai-multe-state-inclusiv-din-romania-au-fost-convocati-la-ministerul-rus-de-externe-47750-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv