Milioane de elevi de liceu din India vor trebui să susţină din nou examenele de terminare a studiilor secundare, considerate cruciale pentru admiterea la cele mai prestigioase universităţi din ţară, după ce subiectele au ajuns pe reţelele de socializare, au indicat joi responsabili locali, citaţi de AFP.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili modul în care la subiectele la matematică şi economie au ajuns pe WhatsApp înainte de examene, a subliniat ministrul indian al educaţiei, Prakash Javadekar.

“Infractorii (…) nu vor fi cruţaţi. Sunt sigur că poliţia îi va prinde în curând. Vă pot asigura că vom îmbunătăţi sistemul şi îl vom face infailibil”, a declarat el reporterilor, notează Agerpres.

Incidentul survine în contextul în care guvernul indian fusese deja criticat pentru scurgerile din baza sa de date biometrice Aadhaar, care conţine datele personale a peste un miliard de indieni.

În mijlocul unui scandal privind datele prost protejate pe Facebook, guvernul indian şi opoziţia din India se acuză reciproc de folosirea informaţiilor personale ale utilizatorilor.

“2,8 milioane de elevi vor relua examenele! Este o glumă? Cine este responsabil pentru acest haos?”, a scris pe Twitter Rahul Gandhi, membru al Partidului Congresului (opoziţie).

Fraudele la examenele sunt extrem de răspândite în India, printre acestea figurând şi cumpărarea subiectelor în avans în schimbul unei sume.

În 2015, sute de persoane au fost arestate în statul Bihar, din estul ţării, după ce au urcat pe pereţii şcolii pentru a le înmâna copiuţe elevilor aflaţi la examen.

De asemenea, în luna mai a anului trecut, o elevă a fost forţată să îşi scoată sutienul în public înainte de un examen pentru a demonstra că nu ascunsese în el copiuţe

Tag-uri:
WhatsApp, India


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1637.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1637-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Milioane de elevi de liceu din India vor trebui să susţină din nou examenele de terminare a studiilor secundare, considerate cruciale pentru admiterea la cele mai prestigioase universităţi din ţară, după ce subiectele au ajuns pe reţelele de socializare, au indicat joi responsabili locali, citaţi de AFP. Autorităţile au deschis...

Preluat de la EVZ