Membrii Sanitas sunt nemulțumiți de faptul că le-au fost tăiate sporurile. Mai mult, aceştia reclamă şi plafonarea sporurilor la 30%, dar aduc și acuzații cu privire la faptul că noua grilă de salarizare discrimineaza mai multe categorii din sistemul medical.

Regulamentul sporurilor pentru angajaţii din sistemul medical va fi propus spre aprobare în şedinţa de joi a Guvernului, în timp ce sindicaliştii din sănătate continuă protestele şi ar urma să picheteze sediul Ministerului Muncii, scrie România Tv.

Şedinţa Guvernului este programată de la ora 13.00. „În şedinţa de Guvern, propunem spre aprobare regulamentul sporurilor, anexele 1 – 9, care sunt publicate în transparenţă decizională pe site-ul ministerului. Din acest moment, de la 1 martie, acest regulament va fi aplicabil pentru salariile angajaţilor din Sănătate”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea a spus că regulamentul prevede diferite procente de sporuri pe diverse categorii de personal, diverse specialităţi. „Plafonarea de 30% este cuprinsă în Legea 153 a salarizării. În regulamentul pentru sporuri au fost negociate cu sindicatele, pe diverse categorii, sporurile corespunzătoare. Ele sunt până la maxim 85%, pentru că se aplică la o bază mai mare, la cea din ianuarie 2018”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul a spus că salariile medicilor vor creşte, iar nemulţumirile vor fi rezolvate pe parcurs.

„Am spus că această lege ne ajută să menţinem medicii în ţară. Sistemul are nevoie de medici pentru a avea un act medical de calitate. Acum, probabil există nemulţumiri. Care vor fi rezolvate pe parcurs. Eu le-am cerut să aibă răbdare pentru 2018, să aibă răbdare să vadă fluturaşii de salarii. Pentru personalul medical, salariile cresc. Salariile brute, încadrările până în 170%, salariile nete, 80-85%. Sunt situaţii şi de 100%”, a mai afirmat Pintea, susţinând că salarile unora dintre medici vor ajunge la 4.000 de euro.

Aceştia ameninţă că in aprilie vor face un miting uriaş, de 20.000 de oameni, apoi daca nu se schimba nimic vor sa intre in greva generală, anunţă Realitatea TV.

Tag-uri:
protest, sanitas, sindicalisti, nemultumiri salariale, ministerul muncii, lia olguta vasilescu, greva generala


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1610.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1610-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Membrii Sanitas sunt nemulțumiți de faptul că le-au fost tăiate sporurile. Mai mult, aceştia reclamă şi plafonarea sporurilor la 30%, dar aduc și acuzații cu privire la faptul că noua grilă de salarizare discrimineaza mai multe categorii din sistemul medical. Regulamentul sporurilor pentru angajaţii din sistemul medical va fi propus...

Preluat de la EVZ