Prilej cu care s-au înțeles asupra unor norme de conduită în breaslă. Printre semnatarii protocolului s-au numărat: Ion Cristoiu (EVZ), Adrian Sârbu (Media Pro), Horia Alexandrescu (Cronica Română), Valentin Păunescu (Curierul Național), Marius Tucă (Jurnalul Național) și alții.

De comun acord, s-a stabilit că instituțiile de presă nu se vor ataca între ele și că vor refuza publicarea unui drept la replică pentru un articol publicat în altă entitate media. La fel, s-a hotărât ca ziariștii concediați pe motive de încălcare a deontologiei să fie refuzați la angajare la o altă publicație.

INFO

Practic, acesta a fost momentul Zero al constituirii Clubului Român de Presă, organizație patronală de presă. Niciuna dintre cele convenite atunci nu s-a respectat. CRP s-a autodizolvat, lent, după moartea lui Dumitru Tinu, președintele asociației.

Tag-uri:
1995, principii, presa


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1583.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1583-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialMemoria EVZ
Prilej cu care s-au înțeles asupra unor norme de conduită în breaslă. Printre semnatarii protocolului s-au numărat: Ion Cristoiu (EVZ), Adrian Sârbu (Media Pro), Horia Alexandrescu (Cronica Română), Valentin Păunescu (Curierul Național), Marius Tucă (Jurnalul Național) și alții. De comun acord, s-a stabilit că instituțiile de presă nu se vor...

Preluat de la EVZ