Poliţia Naţională franceză a anunţat pe Twitter arestarea unui bărbat, în piaţa târgului Arlequin, la Grenoble. Acesta se afla la volanului unei maşini marca Peugeot 208, ”însoţit de o pasageră”, potrivit unui comunicat al celulei de criză a guvernatorului militar din Lyon.

Bărbatul a ”ameninţat verbal un prim grup de soldaţi din regimentului 93 de Artilerie Montană, care făceau jogging, la ieşirea din cartierul militar Reyniès, la Varces” şi ”a insultat şi ameninţat după aceea un al doilea grup, după care s-a întors la faţa locului şi a încercat să intre cu maşina în acest grup care se întorcea de la jogging”.

Vehiculul, care avea o un fals număr de înamtriculare, potrivit Parchetului din Grenoble, a plecat în trombă, fără să lovească pe cineva sau să rănească pe cineva.

Se pare că avea o ranchiună evidentă faţă de militari”, a comentat parchetul, fără să ofere alte detalii.

O anchetă cu privie la o tentativă de omucidere a fost deschisă de Parchetul din Grenoble. Parchetul antiterorist nu a fost sesizat.

Franţa se află în alertă maximă după ce vinerea trecută Radouane Lakdim, membru ISIS, a ucis patru persoane şi a rănit alte 16 în timpul luării de ostatici dintr-un magazin din oraşul Trèbes. Între cei ucişi s-a aflat şi Lt. Col. De jandarmi Arnaud Beltrame care a fost împuşcat în timpul atacului şi a murit ulterior la spital. Beltrame s-a oferit pe sine în locul uneia dintre femile luate ostatice supermarketul Super U şi a fost împuşcat în timp ce intra în magazin.

Atentatul de vineri a fost primul după ce preşedintele Emmanuel Macron a ridicat starea de urgenţă în vigoare în Franţa de doi ani.

Incidentul intervine în contextul în care astăzi au loc funeraliile celor patru persoane ucise vinerea trecută de către jihadistul Radouane Lakdim. Miercuri a fost organizat un Omagiu Naţional faţă de ‘sacrificiul’ de care a dat dovadă colonelul de jandarmerie, Arnaud Beltrame.

Tag-uri:
atentator, Franta, Grenoble, atac, militari


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1629.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1629-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Poliţia Naţională franceză a anunţat pe Twitter arestarea unui bărbat, în piaţa târgului Arlequin, la Grenoble. Acesta se afla la volanului unei maşini marca Peugeot 208, ”însoţit de o pasageră”, potrivit unui comunicat al celulei de criză a guvernatorului militar din Lyon. Bărbatul a ”ameninţat verbal un prim grup de...

Preluat de la EVZ