Contractul de privatizare a companiei Vestmoldtransgaz, semnat, miercuri, la Chișinău, în prezența ministrului român al Economiei, Dănuț Andrușcă, și a omologului său din Republica Moldova, Chiril Gaburici reprezintă primul pas istoric în unificarea economică a celor două teritorii românești.

Ministerul Economiei a transmis că părțile semnatare ale contractului sunt: Agenția Proprietății Publice din Republica Moldova, prin directorul adjunct Doina Cebortărean, Ministerul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova prin Ministrul Chiril Gaburici și Eurotransgaz, care are acționar unic SNTGN Transgaz SA, prin administratorii Tudor Duțu și Cristian Rusu.

În contextul vizitei sale în Republica Moldova, Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a avut și o întrevedere cu Prim-Ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, prilej pentru a fi schimbate mesaje de susținere reciprocă.

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a declarat că, în ceea ce privește relația cu Republica Moldova, România face politica faptelor, nu a vorbelor, iar semnarea contractului de privatizare este o dovadă în acest sens și este un prim pas în înfăptuirea Unirii.

„Este mai mult decât o privatizare. Este mai mult decât o conductă. Este mai mult decât o investiție. Este mai mult decât o mișcare strategică din partea României sau a Republicii Moldova. Este vorba despre înfrățire și despre unirea românilor cu români. Acum, printr-un contract, mâine, printr-un gazoduct, poimâine prin alte măsuri și acțiuni la fel de concrete și la fel de ferme. România adoptă politica faptelor în relație cu Republica Moldova. Aceasta este așteptarea pe care o au de la noi atât cetățenii români, cât și cei din Republica Moldova”, a declarat, la momentul semnării Ministrul Dănuț Andrușcă, care a adăugat că niciunul dintre aceste obiective nu putea fi realizat fără sprijinul Guvernului și al Prim-Ministrului Viorica Dăncilă, care s-a pronunțat ferm în ceea ce privește consolidarea parteneriatului în domeniul economic dintre România și Republica Moldova.

În ceea ce privește caracterul economic al semnării contractului, Ministrul Economiei a arătat faptul că, din acest moment, despre Transgaz se poate vorbi ca despre un jucător regional în domeniul energiei. „Transgaz confirmă locul și rolul său în portofoliul Ministerului Economiei. Compania este, de astăzi, un jucător economic regional. Investiția va crea locuri de muncă, valoare adăugată și va spori securitatea energetică a ambelor țări. Este o constribuție concretă, angajantă pe termen lung, în direcția diversificării rutelor și a surselor de aprovizionare cu gaz a Republicii Moldova”, a mai afirmat ministrul Andrușcă.

Tag-uri:
ministru, unire, pas istoric, Danut Andrusca, Transgaz, Ion Sterian, Pavel Filip, Chiril Gaburici, Vestmoldtransgaz, Eurotransgaz


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1584.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1584-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Contractul de privatizare a companiei Vestmoldtransgaz, semnat, miercuri, la Chișinău, în prezența ministrului român al Economiei, Dănuț Andrușcă, și a omologului său din Republica Moldova, Chiril Gaburici reprezintă primul pas istoric în unificarea economică a celor două teritorii românești. Ministerul Economiei a transmis că părțile semnatare ale contractului sunt: ...

Preluat de la EVZ