Președintele PNL, Ludovic Orban, a propus în ședința conducerii naționale a partidului excluderea senatorului liberal pentru „încălcarea flagrantă a statutului, atacarea colegilor şi a conducerii partidului”. „Nu cred că există articol din statut care să nu fi fost încălcat de Zamfir”, le-a spus Orban ziariștilor înainte de ședință.

Opoziție

Senatorul a fost invitat la ședință, unde și-a luat apărarea spunând că atunci când a promovat legea de plafonare a dobânzilor pentru creditele ipotecare, lege la care PNL s-a opus, nu a făcut decât să lupte împotriva unor abuzuri ale băncilor.

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, i-a luat apărarea lui Zamfir. „Nu ar trebui să fie exclus așa de ușor un membru al partidului”, a zis acesta, au relatat EVZ surse din ședință.

Senatorul Iulian Dumitrescu a avertizat și el, spun sursele citate, că excluderea lui Zamfir va afecta starea de spirit a senatorilor liberali. „Au semnat și alții legile promovate de Zamfir, ca Ben Oni Ardelean și Alina Gorghiu. Trebuie să avem o discuție și cu ei. Nu provoacă entuziasm în rândul colegilor această decizie”, a spus acesta.

S-a votat secret și 25 de membri din conducerea PNL au votat pentru excluderea lui Zamfir, doi s-au opus, iar două voturi au fost anulate.

Oferte

După ce-a ieșit din ședința de execuție, senatorul a spus că are oferte de înrolare în arcul guvernamental. „Am avut discuții cu colegi și de la ALDE, și de la PSD, după ce președintele a anunțat că mă dă afară. Sunt colegi care apreciază ce fac și că nu merită să rămân pe stradă”, a spus acesta.

Blat cu PSD!

Biroul Executiv al PNL a mai decis, ieri, demiterea conducerii filialei Sector 3, în frunte cu fostul deputat Florin Alexe. „Mazilirea” lui Alexe se afla pe agenda lui Ludovic Orban încă de când a preluat președinția partidului.

Surse din cadrul conducerii liberale au relatat EVZ, la finalul anului trecut, că Florin Alexe și primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță, sunt adversari politici doar pe hârtie și că în realitate, cei doi sunt buni prieteni, iar la nivelul organizației liberale a Sectorului 3 opoziția este insesizabilă, în condițiile în care mulți consilieri locali ai PNL votează cot la cot cu cei de la PSD.

Întrebat de ce dorește demiterea conducerii Sector 3, Ludovic Orban a răspuns: „De non-combat în fața PSD”.

Bunicul

Alexe a fost și el chemat la ședința PNL să se apere. Surse liberale au povestit EVZ că acesta și-a întrebat colegii cum pot să-l acuze de blat cu PSD-ul când bunicul său a fost ținut prin închisorile comuniste, că nu este adevărat că este mână în mână cu PSD la București și că rezultatele slabe pe care le-a înregistrat PNL Sector 3 în alegeri sunt rezultatul faptului că partidul și-a schimbat de patru ori candidații la alegerile locale din 2016.

Tag-uri:
pnl, orban, zamfir, alexe, daniel, psd, bucuresti


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1577.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1577-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Președintele PNL, Ludovic Orban, a propus în ședința conducerii naționale a partidului excluderea senatorului liberal pentru „încălcarea flagrantă a statutului, atacarea colegilor şi a conducerii partidului”. „Nu cred că există articol din statut care să nu fi fost încălcat de Zamfir”, le-a spus Orban ziariștilor înainte de ședință. Opoziție Senatorul a...

Preluat de la EVZ