Prima mișcare strategică de integrare economică a Republicii Moldova în Uniunea Europeană a făcut-o România, prin Transgaz, compania românească care devine, astfel, un jucător important într-o regiune dominată, ani la rând, de Rusia. Prezent la ceremonia de semnare a contractului de privatizare a principalului operator de gaze natural din Basarabia, Vestmoldtransgaz, ministrul economiei, Dănuț Andrușcă a ținut un discurs memorabil, deși a recunoscut că preferă fapte, nu vorbe.

La o zi după festivitatea din Parlamentul României, dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, Andrușcă a declarat, în prezența oficialilor din Basarabia și a directorului general al Transgaz, Ion Sterian, că „istoria va reține că în data de 28 martie 2018, la Chișinău, economia a fost primul liant care a readus alături România de Republica Moldova”.

„Domnule Ministru Gaburici,

Domnule Director Sterian,

Doamnelor și domnilor,

· Fix ieri am aniversat, în cadrul unei ședințe solemne a Parlamentului Român, 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România – Marea Unire.

Astăzi, începem să realizăm, de facto, Noua Unire, prin semnarea acestui contract strategic și istoric.

· Sunt mândru și onorat să fiu astăzi la Chișinău și să patronez, alături de dl Ministru Gaburici, această Nouă Unire dintre Republica Moldova și România. Orice om politic își dorește să fie amintit de către Istorie, iar istoria va reține că în data de 28 martie 2018, la Chișinău, economia a fost primul liant care a readus alături România de Republica Moldova.

· Este mai mult decât o privatizare. Este mai mult decât o conductă. Este mai mult decât o investiție. Este inclusiv mai mult decât o mișcare strategică. Este vorba despre înfrățire și despre unirea românilor cu români. Acum – printr-un contract, mâine – printr-un gazoduct, poimâine, prin voia Domnului, se va face și mai mult.

· Sunt om politic și despre oamenii politici, se spune, de regulă, că vorbesc mult și fac puțin. Dacă vă uitați puțin prin presa din România, veți vedea că despre mine se spune că vorbesc puțin, poate chiar prea puțin. Dar sunt bucuros că pot face multe, atât pentru economia românească, cât și pentru cea a Republicii Moldova.

Tag-uri:
roman, oficial, ministru, chisinau, andrusca, act istoric, economie, transgaz, unire


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1587.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1587-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Prima mișcare strategică de integrare economică a Republicii Moldova în Uniunea Europeană a făcut-o România, prin Transgaz, compania românească care devine, astfel, un jucător important într-o regiune dominată, ani la rând, de Rusia. Prezent la ceremonia de semnare a contractului de privatizare a principalului operator de gaze natural din...

Preluat de la EVZ