O nouă tentativă de atenat loveşte Franţa, ca un şoc, la numai câteva zile de la atentatul sângeros revendicat de Statul Islamic vineri. O uriaşă vânătoare de terorişti a fost delanşată de forţele de ordine franceze.

O maşină a încercat să între într-un grup de militari, chiar în faţa cazarmei lor de la Varces-Allières-et-Risset, localitate situată în apropiere de oraşul Grenoble, în departamentul Isère.

Şoferul a efectuat manevre bruşte încercând să între în militarii celui de-al 93-lea regiment de artilerie montană, cantonaţi în Varces-Allières-et-Risset, care făceau jogging. Militarii au reuşit să evite în ultimul moment maşina şi s-au refugiat pe trotuar.

Şoferul a întors şi a înjurat alţi militari aflaţi în apropiere.

Din fericire, niciun soldat nu a fost rănit în urma incidentului. Conducătorul autovehicolului a demarat în trombă şi a fugit în momentul în care forţele de ordine s-au îndreptat spre el.

Jandarmii au stabilit un perimetru de protecţie şi s-au avântat în urmărirea presupusului terorist. Forţele de poliţie, în colaborare cu jandarmeria îl caută, acum în zona Grenoble.

Ulterior, poliţia a preczat că este “prea devreme ca incidentul să fie calificat drept un act terorist”.

Franţa se află în alertă maximă după ce vinerea trecută Radouane Lakdim, membru ISIS, a ucis patru persoane şi a rănit alte 16 în timpul luării de ostatici dintr-un magazin din oraşul Trèbes. Între cei ucişi s-a aflat şi Lt. Col. De jandarmi Arnaud Beltrame care a fost împuşcat în timpul atacului şi a murit ulterior la spital. Beltrame s-a oferit pe sine în locul uneia dintre femile luate ostatice supermarketul Super U şi a fost împuşcat în timp ce intra în magazin.

Atentatul de vineri a fost primul după ce preşedintele Emmanuel Macron a ridicat starea de urgenţă în vigoare în Franţa de doi ani.

Tag-uri:
atentat, terorist, Franta, atac, Isere


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1611.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1611-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
O nouă tentativă de atenat loveşte Franţa, ca un şoc, la numai câteva zile de la atentatul sângeros revendicat de Statul Islamic vineri. O uriaşă vânătoare de terorişti a fost delanşată de forţele de ordine franceze. O maşină a încercat să între într-un grup de militari, chiar în faţa cazarmei...

Preluat de la EVZ