Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost trimis în judecată pentru acte de corupție într-un dosar suplimentar, asociat celui referitor la finanțarea ilegală a campaniei electorale de către moștenitoarea companiei L’Oreal, Liliane Bettencourt.

Parchetul Național Financiar (PNF) a cerut în octombrie 2017 trimiterea în judecată a lui Nicolas Sarkozy pentru “corupție, trafic de influență și încălcarea secretului profesional” în acest caz. Cererea a fost admisă joi, relatează publicațiile Le Monde și Le Figaro.

Nicolas Sarkozy este acuzat că a încercat să obțină în 2014, prin intermediul avocatului său, informații secrete de la Gilbert Azibert, la acea vreme magistrat al Curții de Casație în dosarul Bettencourt. Sarkozy ar fi încercat să îl promoveze pe Gilbert Azibert în schimbul informațiilor secrete despre conversații telefonice interceptate în anchetă.

Procurorii francezi au interceptat conversațiile lui Sarkozy în contextul anchetei privind acceptarea unor donații ilegale din partea moștenitoarei companiei L’Oreal, Liliane Bettencourt, decedată în septembrie 2017.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/nicolas-sarkozy-trimis-in-judecata-intr-un-alt-dosar-de-coruptie-47735.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/nicolas-sarkozy-trimis-in-judecata-intr-un-alt-dosar-de-coruptie-47735-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv