Numirea s-a făcut în cursul zilei de joi, 29 martie 2018, ordinul de numire, prin împuternicire, fiind semnat de ministrul de interne Carmen Dan.

Numirea este oarecum surprinzătoare, deoarece în cursul lunii noiembrie 2017, Miron a fost notat cu nota cinci la concursul pentru ocuparea funcției de șef al IPJ Cluj. Ulterior, el a fost demis din funcția pe care o deținea tot cu împuternicire. Surpriză a venit în momentul în care polițistul a fost numit adjunct al șefului IPJ Cluj, cum altfel, decât tot în baza unei împuterniciri. Șirul lung de împuterniciri i-a adus lui Miron titlul de ”eternul împuternicit”.

Comisarul de poliție Miron va ajunge cu siguranță șef al Poliției Române. Și asta pentru că, spun cei care îl cunosc, este un carierist de mare clasă. În plus, are în spate o serie de generali grei din Ministerul de Interne, dar și politicieni de calibru, cum este fostul ministru de Interne, Ioan Rus, cu care, spun sursele noastre, ar avea o relație apropiată.

Traiectoria lui Miron, în ultimii ani, este una plină de numiri în funcții de șef, cu împuternicire, fără să susțină un concurs. Ciprian Miron a fost adus la IPJ Cluj, în anul 2015, când a fost împuternicit adjunct al șefului Secției 2 de Poliție din Cluj Napoca. De atunci se știa că el este ”prințul moștenitor” al IPJ Cluj. La scurt timp, a fost împuternicit șef al Secției 2 de Poliție din cadrul Poliției municipiului Cluj Napoca, funcție în care a rămas timp de un an de zile. Apoi, în iunie 2016, Miron a fost din nou împuternicit în funcția de adjunct al șefului Poliției municipiului Cluj Napoca iar ulterior de șef al acestei unități. A cincea împuternicire într-o funcție de șef, s-a făcut în data de 31 august 2016, când Ciprian Miron a fost instalat ca șef al IPJ Cluj, pentru o perioadă de șase luni, perioadă care s-a prelungit cu încă șase luni.

Înainte de 2015, Miron a ocupat o funcție de atașat pe probleme interne și susține el în cv-ul personal, ar fi urmat un curs la Academia FBI.

Tag-uri:


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1664.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1664-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Numirea s-a făcut în cursul zilei de joi, 29 martie 2018, ordinul de numire, prin împuternicire, fiind semnat de ministrul de interne Carmen Dan. Numirea este oarecum surprinzătoare, deoarece în cursul lunii noiembrie 2017, Miron a fost notat cu nota cinci la concursul pentru ocuparea funcției de șef al IPJ...

Preluat de la EVZ