Judecătoria Sectorului 5 a rămas în pronunțare pentru astăzi cu privire la eliberarea lui Victor Becali, în condițiile în care Comisia de eliberare condiționată de la Jilava a considerat că trebuie să mai stea şase luni în puşcărie.

Victor Becali a fost adus, miercuri, de la Penitenciarul Rahova la Judecătoria Sectorului 5 unde s-a discutat cererea de eliberare condiționată, ca urmare a executării fracției din pedeapsa la care a fost condamnat pentru mituirea fostei judecătoare Geanina Terceanu.

Pedeapsa a fost contopită cu cea din dosarul Transferurilor, la care acesta a fost condamnat în 2014, rezultând 5 ani şi 8 luni de închisoare. Numai că Victor Becali a executat mai bine de două treimi din pedeapsă, astfel că poate solicita eliberarea condiționată, ceea ce a şi făcut, la şapte zile de la reîntoarcerea după gratii.

Comisia Penitenciarului Jilava a decis să-i respingă cererea şi să amâne posibilitatea reiterării ei cu şase luni, ceea ce înseamnă că Victor Becali ar putea formula o nouă cerere la sfârşitul lunii august.

Pe 27 februarie m-am dus la Comisie, dar nu au fost deduse din pedeapsă 234 de zile ca urmare a recursului compensatoriu şi 30 de zile de arest preventiv, plus zilele câştigate prin muncă. Cred că a fost indus în eroare judecătorul. Am executat efectiv 1.403 zile”, a declarat Victor Becali.

Avocatul acestuia a arătat că Becali are peste 200 de zile-câştig ca urmare a faptului că a muncit în penitenciar. „Cu zilele câştigate din muncă ajunge la 2.000 de zile executate. A primit 30 de recompense. Acest condamnat nu mai trebuie să execute pedeapsa, vă solicităm să îl puneți în libertate imediat”, a declarat avocatul.

Apărătorul lui Victor Becali a arătat că acesta ar putea fi eliberat la termen în decembrie 2018. „Faptul că nu s-a reeducat, aşa cum se susține, e un argument de serviciu, când nu există altceva de invocat. Din punctul meu de vedere amânarea cu şase luni transformă eliberarea condiționată a clientului meu într-o iluzie. Dacă facem un calcul, în decembrie s-ar elibera la termen”, a argumentat avocatul Ştefan Vlad.

Victor Becali, infractor white collar

„Eliberarea condiționată nu e o iluzie, dar e o excepție”, a susținut în replică procurorul de şedință al DNA, care s-a opus cererii. „Legiuitorul a avut în vedere mai mult decât îndeplinirea fracției.

Motivul pentru care i s-a respins cererea nu are legătură cu numărul de zile executate. Abia a fost încarcerat. La genul acesta de infracțiuni white collar (n.r. – gulere albe), nu se pune problema comportamentului. Potențialul criminogen al inculpatului l-a adus în această situație. A săvârşit multe infracțiuni, a plătit bani pentru a interveni în actul de justiție”, a declarat procurorul DNA.

În ultimul cuvânt în fața instanței , Victor Becali a declarat: „Doamna preşedintă, data trecută ştiți ce mi-au făcut? M-au amânat patru luni! Aşa fac domnii ăştia de la DNA!”.

„Fără atacuri la persoană!”, i-a tăiat-o, scurt, judecătoarea şi a reținut cauza în pronunțare.

Tag-uri:
victor, becali, jilava, eliberare conditionata, cerere, respingere, judecatoria sectorului 5


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1623.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1623-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Judecătoria Sectorului 5 a rămas în pronunțare pentru astăzi cu privire la eliberarea lui Victor Becali, în condițiile în care Comisia de eliberare condiționată de la Jilava a considerat că trebuie să mai stea şase luni în puşcărie. Victor Becali a fost adus, miercuri, de la Penitenciarul Rahova la Judecătoria...

Preluat de la EVZ