Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, azi, o nouă avertizare cod portocaliu de inundații pentru râuri din trei județe. Totodată, râuri din 19 de județe se află sub cod galben de inundații.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), începând de joi până vineri la ora 24.00, este cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Călmățui (județele Olt și Teleorman), Teleorman – sector aval Tӑtӑrӑști, Vedea – sector aval confluențӑ Teleorman (județul Teleorman) și Neajlov – bazin mijlociu și inferior (județele Teleorman și Giurgiu).

Totodată, începând de joi, de la ora 16.00 până sâmbătă la ora 16.00 a fost instituit cod galben de inundații pe râuri din județele Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Covasna, Brașov, Olt, Teleorman, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Vrancea, Galați.

De asemenea, de vineri de la ora 6.0 până sâmbătă, la ora 16.00 este cod galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Lӑpuș (județele Maramureș și Satu Mare), Crasna (județele Sӑlaj și Satu Mare), Someșul Mic – bazin superior, Crișul Repede – bazin superior (județele Cluj și Bihor), Crișul Negru – bazin superior (județul Bihor), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Alba și Cluj).

Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/cod-portocaliu-de-inundatii-in-patru-judete-alte-19-judete-se-afla-atentionare-de-cod-galben-47736.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/cod-portocaliu-de-inundatii-in-patru-judete-alte-19-judete-se-afla-atentionare-de-cod-galben-47736-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv