SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național (SEN) în dimineața zilei de joi, 29 martie 2018, „ca urmare a apariției unei disfuncționalități la un sistem electric de proces, partea clasică, nu cea nucleară a centralei”.

„Specialiștii investighează cauza și vor efectua lucrările necesare de remediere în conformitate cu procedurile aferente industriei nucleare specifice în astfel de situații. Nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unității 2 din data de 25 martie 2018 și deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la SEN este prevăzută și realizată prin sisteme de protecție prevăzute în proiect în anumite situații, așadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securității nucleare”, se arată într-un comunicat al producătorului de energie.

„Deconectarea automată a reactorului de la SEN și lucrările de remediere a sistemului electric de proces nu au impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător”, precizează Nuclearelectrica.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/centrala-nucleara-de-la-cernavoda-functioneaza-cu-un-singur-reactor-unitatea-2-s-a-deconectat-automat-din-cauza-unei-defectiuni-ce-spun-autoritatile-47725.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/centrala-nucleara-de-la-cernavoda-functioneaza-cu-un-singur-reactor-unitatea-2-s-a-deconectat-automat-din-cauza-unei-defectiuni-ce-spun-autoritatile-47725-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv