Steluța Valentina Matea lucrează de mai bine de 23 de ani în MAI şi cunoaşte în amănunt problemele cu care se confruntă sistemul. Poliţista de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă i-a transmis un nou mesaj dur ministrului Carmen Dan, scrie B1.ro.

„Să vă mai scot la lumină niște minciuni, doamna ministru. Ați omis să spuneți că 10% creștere în octombrie 2017 s-a aplicat la suma brută și că polițiștii au primit net 5-6%. Dar, aveți dreptate, sună frumos să spuneți 10% creștere, nu? Sunt aproape convinsă că și pentru luna ianuarie 2018 ați fi vrut să spuneți de fapt “creștere 25%”. Tot pentru că sună frumos. Ghinionul dvs au fost liderii de sindicat care au țipat la acea vreme și acum n-ați avut ce face decât să recunoașteți țeapa pe care ne-am luat-o. Aflați că sunt și colegi care au avut creștere doar 2%. Deci din ce spun legile, doamna ministru, 10% din octombrie 2017, cu 25% din ianuarie 2018, fac 35%, din care un polițist a primit maxim 10% dacă a avut noroc!

Ați adăugat și mărirea unor sporuri… dar ați uitat de tăierea unor sporuri… de exemplu cel pentru permanență. Întâi, până să spuneți fabuloasa cifra de 28.000 de polițiști (dar știu, dă bine…) trebuia să spuneți și cifra cu totalul polițiștilor, ca să știe lumea câți NU primesc sporul la care vă referiți. Sau să precizați dacă 28.000 v-au ieșit înainte să intre în vigoare prevederile legale, sau după? Ați omis, cu bună știință, să spuneți că acel spor se acordă fără niciun efort bugetar suplimentar. De ce? Pentru că legea spune că aceste majorări se acordă în limita bugetului acordat. Și oare cum se face, stiți? Sigur nu, pentru că din biroul dvs nu puteți vedea realitatea pe care o vedem noi.

Credeți-mă că îmi este jenă să dau copy-paste… am să vă spun doar unde ați mințit. Agentul debutant nu primește norma de echipament. Poate că sumele minime și maxime menționate or exista pe net. Nici nu-mi mai bat capul să calculez, dar nu puteți face diferența între NET și BRUT? Doamna ministru, dacă ziceți că acele sume sunt salarii nete, nu trebuie să mai mentionați “și alte sporuri, după caz”. Știți de ce? Pentru că la net nu se adaugă sporuri”, a fost mesajul Valentinei Mitea.

Tag-uri:
carmen dan, politista, mesaj facebook, minciuni, salarii majorate


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1616.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-1616-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Steluța Valentina Matea lucrează de mai bine de 23 de ani în MAI şi cunoaşte în amănunt problemele cu care se confruntă sistemul. Poliţista de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă i-a transmis un nou mesaj dur ministrului Carmen Dan, scrie B1.ro. „Să vă mai scot la lumină niște minciuni,...

Preluat de la EVZ